„Trijų vaikų tėvas. Tai didžiausias mano pasiekimas gyvenime“, – šypsodamasis pripažįsta jis.

Šį sezoną jis mėgaujasi gyvenimu ir žaidimu kartu su broliu Darjušu. Apsivilkę „Lietkabelio“ marškinėlius broliai greitai tapo komandos siela ir treniruotes palengvina nepaliaujamais juokais.

Tačiau net ir brolis žino, kada galima juokauti, o kada verčiau surimtėti.

„Aš juk ne 24 valandas per parą juokauju ir anekdotus pasakoju, – juokiasi jis. – Yra laikas, kada aš galiu pajuokauti ir yra laikas, kada reikia susikaupti. Stengiuosi žiūrėti pagal trenerio nuotaiką, kada galiu juokauti, o kada atsiduoti darbui ir būti rimtam“.

Dažniausiai K.Lavrinovičius išdaigas krečia ir juokus pasakoja tada, kai komanda yra rūbinėje, keliauja į rungtynes ar per kitokius pasibuvimus už aikštės ribų.

Būna juokų ir aikštėje, o šie jam padeda atsipalaiduoti ir jausti mažiau įtampos.

„Vieniems reikia visą parą išlikti susikaupusiems, kiti linkę atsipalaiduoti. Kitiems gal trukdo juokai, o man asmeniškai pozityvumas padeda atsipalaiduoti ir sumažinti įtampą“, – pasakoja veteranas.

Dažniausiai jo juokų taikiniu tampa brolis Darjušas – jie nevengia vienas kito patraukti per dantį ir pakritikuoti.

Dažnai trenerių ir žaidėjų pagyras už darbą, malonų bendravimą ir atsidavimą girdintis K.Lavrinovičius pats pripažįsta, kad daugelį per karjerą sutiktų žmonių jis pamena taip pat šiltai, kaip ir jie jį.

„Mūsų krepšinio pasaulyje ir trenerių, krepšininkų, gydytojų, masažuotojų yra su geru humoro jausmu, gerų žmonių. Būna ir griežtas treneris aikštėje, bet už jos ribų linkęs pajuokauti, įtampą nuimti.

Atrodo ir Tomas Pačėsas labai griežtas, bet visada linkęs už aikštės pajuokauti, maloniai pabendrauti. Visi treneriai tokie.

Turi būti toks bendravimas su žaidėjais, kad gaėtumi būti arčiau jų ir neprarasti kontakto“, – įsitikinęs krepšininkas.

Neseniai K. Lavrinovičius tapo „Sportage“ projekto ambasadoriumi. Šio projekto puslapyje siūloma pirkti, keistis ir dovanoti įvairias sportines prekes. Be K.Lavrinovičiaus tarp projekto ambasadorių – Virgilijus Alekna, Antanas Kavaliauskas, Airinė Palšytė ir kiti garsūs šalies atletai.

Krepšininkas visada buvo linkęs keistis dovanomis ir padėti kitiems, todėl prisijungti prie „Sportage“ jam buvo lengvas sprendimas.

„Dažnai sportbačius atiduodu jaunam žaidėjui, jei jis neturi galimybių nusipirkti, o savus suplėšė ir su jais žaidžia. Visada atiduodu savo. Aš per karjerą jų prikaupęs, ne visus išnaudojęs. Stengiuosi nemarinuoti daiktų, o kažkam padėti padovanojant. Tada žmogus gauna ir motyvacijos, gerų emocijų“, – įstikinęs jis.

Juozas Petkevičius

Ir pats K.Lavrinovičius yra sulaukęs daugybės dovanų iš ekipos draugų, vadovų, bet viena vis dar kelia šiltus prisiminimus – ją įteikė ilgametis rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius.

„Pamenu, kai Alytuje tik pradėjau karjerą Juozukas atvežė man rinktinės kojines dovanų. Tada man gal buvo 16-17 metų. Tą dovaną labai prisimenu. Labai ilgai jaučiau geras emocijas.

Kai pakvietė mane į rinktinės stovyklą, užsidėjau tas kojines ir iki dabar išlikę prisiminimai, nors praėjo dvidešimt metų“, – šypsojosi K. Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)