Šį kartą tam, kad padėtų Utenos „Juventus“ klubui sukurti krepšinio stebuklą.

20 tūkstančių krepšinio aistruolių talpinantys sporto rūmai, kuriuos Atėnų AEK klubas dalijasi su kita miesto komanda „Panathinaikos“, antradienio vakare išvys antrąsias FIBA Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų rungtynes. Po pirmosios dvikovos Utenoje minimalią persvarą turi AEK komanda, kuri laimėjo prieš dvi savaites vykusią dvikovą 78:77.

Po savaitgalį vykusio Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, kuriame uteniškiai iškovojo bronzos medalius, „Juventus“ klubas į Atėnus atvyko praktiškai be poilsio. Septynias valandas pabuvę namuose, ankstyvą pirmadienio rytą Utenos krepšininkai išvyko į Graikiją ir pavakare jau rengė treniruotę OAKA arenoje. Tiesa, pratybos buvo daugiau atstatomojo pobūdžio, tad daugiau pasidarbuoti teko fizinio parengimo treneriui Mantui Saliamonui.

Nepaisant įtempto grafiko, į rungtynes su AEK klubu uteniškiai turėtų žengti pajėgiausios sudėties. Nors kojos raumens skausmus vis dar jaučia kapitonas Gytis Sirutavičius, antradienį jis bus pasirengęs rungtynėms. Kaip ir likę devyni pagrindinės sudėties žaidėjai.

Tuo tarpu AEK komanda prieš artėjančią dvikovą sulaukė solidaus pastiprinimo. Trečiąją vietą Graikijos čempionate užimantis klubas pasirašė sutartį su neblogai Lietuvoje žinomu australu Bradu Newley bei susigrąžino praėjusio sezono lyderį Louką Mavrokefalidį. Tiesa, klubą paliko pirmajame mače Utenoje 8 taškus pelnęs Jawadas Williamsas, o traumą treniruotės metu patyrė Milanas Miloševičius.

Nepaisant šių pasikeitimų, Atėnų klubo strategas Jure Zdovcas teigė, jog AEK klubas privalo iškovoti pergalę savo sirgalių akivaizdoje: „Suprantame, kad mūsų laukia labai svarbios rungtynės. Tai bus antrasis mačo kėlinys – pirmas vyko Utenoje. Mūsų tikslas yra tik vienas – pergalė. Negalime atsipalaiduoti ir sukeiti tikėjimo varžovų komandai. Mes žaisime namuose, savo sirgalių akivaizdoje ir mes kovosime dėl vietos kitame etape“.

AEK klubas šią dvikovą pasitinka po pralaimėjimo nacionaliniame čempionate. Praėjusios savaitės pabaigoje Atėnų klubas svečiuose 65:72 nusileido Kretos salos AGOR komandai. Nepaisant šios nesėkmės, kuri buvo vos ketvirtoji šį sezoną šalies pirmenybėse, AEK krepšininkai ir toliau užtikrintai užima trečiąją turnyro lentelės poziciją.

Priminsime, kad rungtynės Atėnų OAKA arenoje antradienį prasidės 19.30 val. Susitikimą tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas. Visus „Juventus“ gerbėjus kviečiame komandą palaikyti „Utenos sporto bare“ (Aukštakalnio g. 32) kartu su „Raudonaisiais velniais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)