Prabėgo trisdešimt metų ir legendinė „Cibona“, kuri aštuoniolika kartų triumfavo Kroatijos čempionate, septynis kartus laimėjo šio šalies taurę, du sykius tapo stipriausia Senojo žemyno komanda, triumfavo Adrijos lygoje, atvyksta į Uteną. Ir atvyksta ne pasigrožėti Rytų Aukštaitijos gamta, o FIBA Europos taurės turnyro aštuntfinalyje susikauti su „Juventus“ klubu.

Nors krepšinio mėgėjų mintys išsiskyrė kalbant apie tai, kuri vardas – „Žalgiris“ ar „Cibona“ – yra garsiausias iš kada nors skambėjusių Utenos arenoje, faktas vienas – trečiadienį „Juventus“ klubo laukia akistata su neeiliniu varžovu.

1946 metais įkurtas „Cibona“ klubas pastaruoju metu nėra toks grėsmingas varžovas Europos krepšinio padangėje, tačiau ši komanda ir toliau demonstruoja solidų krepšinį. FIBA Europos taurės turnyre Kroatijos ekipa pateko tarp šešiolikos geriausių, o Adrijos krepšinio lygoje (11 pergalių ir 13 pralaimėjimų) žengia šešta.

Pagrindiniu smuiku Zagrebo klube griežia 19 metų 210 cm ūgio vidurio puolėjas Ante Žižičius, kuris FIBA Europos taurės turnyre į varžovų krepšį per vidutiniškai 30 rungtynių minučių įmeta po 16,6 (dvitaškiai 65,4 proc.) taško, atkovoja po 8,4 kamuolio, blokuoja po 1,2 varžovo metimo bei atlieka beveik po rezultatyvų perdavimą.

15,4 taško „Cibona“ klubui prideda amerikietis gynėjas Jamesas Florence‘as (2,7 atk. kam., 4,2 rez. perd.), 10,4 – veteranas vidurio puolėjas Andrija Žižičius (2 atk. kam.), 10,2 – Filipas Krušlinas (4,1 atk. kam., 2,6 rez. perd.), 8,2 – Marinas Rožičius (3,4 atk. kam., 2,4 rez. perd.). Dar keturi krepšininkai, tarp kurių gerai žinomi Nebojša Jokšimovičius ir Jasminas Hukičius, renka po 5-7 taškus.

„Juventus“ komandoje prieš artėjančią dvikovą, kuri bus pirmoji serijoje iki dviejų pergalių, taip pat nėra didesnių nuostolių – rungtyniauti bus pasirengę devyni krepšininkai. Mačui bus registruotas ir gimimo dieną šiandien švenčiantis Edgaras Stanionis, tačiau jis aikštelėje dar nepasirodys.

Trečiadienį Utenos klubas turėtų sulaukti ir itin stipraus gerbėjų palaikymo. Dar iki antradienio vakaro į rungtynes buvo parduota per 650 bilietų, tad savo numylėtinius rungtynių metu turėtų palaikyti beveik sausakimša Utenos arena.

Legendinis Kauno ir Zagrebo komandų mūšis:

Kviečiame uteniškius trečiadienio vakarą 18.15 val. palaikyti savo miesto ekipą šiose itin reikšmingose rungtynėse. Bilietus į rungtynes galite įsigyti „Maxima“ (Aušros g.) informacijos kasoje, Turizmo informacijos centre (Stoties g.) arba internetu www.bilietupasaulis.lt. Arenos kasoje bilietais bus pradėta prekiauti likus pusantros valandos iki dvikovos pradžios.

Į areną atvykusių ir laimingus kamuoliukus pagavusių sirgalių lauks atsinaujinęs „Bikuvos“ žaidimas. Taip pat savo prizus pasiūlys ir „Juventus“ ekipos partneris „Utenos sporto baras“.

„Juventus“ klubas šių metų pradžioje atnaujino ir simbolikos asortimentą. Prie pagrindinio Utenos arenos įėjimo esančiame Utenos sporto bare bus galima įsigyti "Juventus" marškinėlių su krepšininkų pavardėmis. Originalūs NIKE firmos marškinėliai yra identiški tiems, su kuriais "Juventus" krepšininkai žaidžia LKL rungtynes. Marškinėlių kaina - 34,99 euro. Taip pat jums pasiūlysime "Juventus" gairelių-kvepaliukų į automobilį. Po 1.15 euro kainuojantys kvepaliukai yra trijų kvapų: vanilės, okeano ir citrinos. Primename, kad jūs taip pat galite įsigyti "Juventus" šalikų, žieminių bei vasarinių kepuraičių ir tušinukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)