Šiose rungtynėse „Juventus“ gretose debiutavo po ligos atsigavęs Spenceris Parkeris, kuris per 3 minutes pelnė 2 (dvitaškiai 1/1) taškus, po kartą suklydo ir prasižengė.

Kitas rungtynes uteniškiai žais sekmadienį, kai Kaune susitiks su Južno „Chimik“ (Ukraina) ekipa.

Nors susitikimo pradžioje Vytauto Šulskio keturių taškų dėka „Juventus“ išsiveržė į priekį (4:1), svečiai netrukus išlygino rezultatą (4:4) ir jį persvėrė savo naudai (8:7). Įpusėjus kėliniui uteniškiai ir toliau rinko vieną pražangą po kitos, o A. Sireika dar buvo nubaustas ir technine. Tuo pasinaudoję „Astana“ krepšininkai tiksliai realizavo du baudų metimus ir po pirmų dešimties minučių pirmavo (18:12).

Antras kėlinys prasidėjo dviem iš eilės Aarono Besto tritaškiais ir tolimu Gyčio Sirutavičiaus metimu, po kurių skirtumas sumažėjo iki minimumo (21:22). Negana to, ataką dėjimu baigė Vaidas Čepukaitis, perėmęs kamuolį dvitaškiu greitus du taškus pelnė G. Sirutavičius ir įpusėjus kėliniui „Juventus“ išsiveržė į priekį (25:24). Likus žaisti dvi minutes penkis taškus iš eilės pelnęs Leonidas Kaselakis sugrąžino pranašumą „Astana“ komandai (32:30), bet Jamaro Diggso tritaškis paskutinę sekundę atstatė pusiausvyrą (36:36).

Trečias kėlinys prasidėjo uraganine „Juventus“ atkarpa 8:0 ir po šešių Vytauto Šulskio taškų ir A. Besto dvitaškio, sužaidus vos pusantros minutės, „Juventus“ nutolo į priekį (48:36). Nepaisant svečių minutės pertraukėlės, uteniškiai pelnė dar aštuonis taškus be atsako ir sužaidus keturias minutes skirtumas jau pasiekė šešiolikos taškų ribą (52:36). Nors antroje ketvirčio pusėje svečiai iš Kazachstano sugebėjo kiek sumažinti atsilikimą, prieš lemiamas dešimt minučių „Juventus“ ir toliau turėjo dviženklį pranašumą (62:52).

Ketvirto kėlinio pradžioje jau „Astana“ surengė spurtą 10:0 ir daugiausiai Ousmano Krubally taškų dėka rezultatas vos per dvi minutes tapo lygus (62:62).

A. Besto tritaškis ir Armino Urbučio baudų metimai vėl atgaivino „Juventus“ puolimą (67:62), o per likusį laiką „Juventus“ iniciatyvos iš rankų jau neišleido. Mačo pabaigoje A. Bestas taškus rinko baudų metimais, o uteniškiai iškovojo pergalę rezultatu 82:73.

„Juventus“ 27 taškus surinko Aaronas Bestas (dvitaškiai 3/6, tritaškiai 5/8, baudos 6/8), po 14 – Jamaras Diggsas (tritaškiai 3/6, 4 rez. perdav.) ir Vytautas Šulskis (dvitaškiai 4/6, 7 atk. kam.), 7 – Vaidas Čepukaitis (dvitaškiai 3/4), po 6 – Dovis Bičkauskis (7 rez. perd.) ir Arminas Urbutis (3 atk. kam., 3 rez. perd.), 5 – Gytis Sirutavičius, 2 – Spenceris Parkeris, 1 – Rolandas Jakštas (4 atk. kam.).

Svečių gretose išsiskyrė Ousmanas Krubally (21 tšk., dvitaškiai 5/5, baudos 11/12, 10 atk. kam.), Antonas Ponamariovas (17 tšk., 8 atk. kam.) ir Leonidas Kaselakis (15 tšk., dvitaškiai 5/10).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją