Paskutinį kartą varžovų aikštelėje "Juventus" ekipa laimėjo praėjusių metų lapkričio 12 dieną, kai Kaune įveikė vietos "Baltų" ekipą.

Susitikimo Ventspilyje pradžia uteniškiams nieko blogo nežadėjo. Svečiai mačą pradėjo spurtu 6:0 ir pirmavo didžiąją pirmojo ketvirčio dalį, tačiau Ronaldo Zakio ir Jahmaro Youngo pastangomis "Ventspils" klubas ne tik sugebėjo išlyginti rezultatą (17:17), tačiau po pirmųjų dešimties minučių jau buvo priekyje - 21:17.

Antrajame kėlinyje sužaidus tris minutes Karolis Petrukonis pelnė keturis taškus be atsako ir "Juventus" deficitas sumažėjo iki trijų taškų (23:26), tačiau tuomet "Juventus" krito į tokią duobę, iš kurios neišsikapstė iki pat ketvirčio pabaigos. Aikštės šeimininkai laimėjo atkarpą net 15:2 ir įgijo solidžią persvarą (41:25), kurią išlaikė ir įpusėjus mačui - 43:28.

Niekas aikštelėje nesikeitė ir po didžiosios pertraukos. Svečių metimai skriejo pro šalį, o "Ventspils" klubas į tai atsakydavo tiksliomis Mamadi Diane ir Martino Meierso atakomis. Likus žaisti tris minutes trečiajame kėlinyje "Juventus" deficitas viršijo dvidešimt taškų (37:58), tačiau uteniškiai atsakė spurtu 10:2 ir sugebėjo kiek priartėti - 47:60.

Ketvirtajame kėlinyje "Juventus" ekipai buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki vienuolikos taškų (57:68), tačiau Žydrūnas Urbonas buvo nubaustas technine pražanga ir Latvijos klubas pasinaudojo susidariusia situacija. Per likusį laiką situacija aikštelėje per daug nepasikeitė ir "Juventus" ekipa patyrė nesėkmę rezultatu 71:84.

"Juventus" komandai 20 taškų surinko Karolis Petrukonis (10 atk. kam.), 12 - Darius Pakamanis, 10 - Gintautas Matulis, 8 - Tomas Gaidamavičius, po 6 - Žydrūnas Urbonas ir Romanas Gumeniukas, 4 - Vaidotas Volkus, 3 - Arūnas Vasiliauskas, 2 - Gediminas Maceina.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Jahmaras Youngas (24 tšk.), Mamadi Diane (17 tšk.), Ronaldas Zakis (16 tšk.) bei Martinas Meiersas (10 tšk.).