Amerikietis praėjusį sezoną rungtyniavo Rumunijos čempionate ir vilkėjo Timišoaros BC „Timisoara“ ekipos marškinėlius. Šios šalies pirmenybėse krepšininkas per 30 aikštelėje praleistų minučių pelnė po 11,2 taško (41,7 proc. dvitaškių, 43,5 proc. tritaškių, 68,2 proc. baudų), atkovojo po 5,6 ir perėmė po 1,5 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 14,2 naudingumo balo.

Praėjusį sezoną J. Flowersas pradėjo tik antroje jo pusėje, nes gydėsi 2015/16 metų sezone patirtą sudėtingą Achilo sausgyslės traumą.

Krepšininkas susižeidė Italijoje, kur atstovavo Bolonijos „Fortituto“ komandai. Antrajame Italijos krepšinio divizione puolėjas aikštelėje praleisdavo po 29 minutes, per kurias pelnydavo po 14,2 taško (52,2 proc. dvitaškių, 41,6 proc. tritaškių, 81,6 proc. baudų), atkovodavo po 4,3 bei perimdavo po 2,1 kamuolio, atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 15,3 naudingumo balo.

Be vieno lyderių sezono pabaigoje likęs Bolonijos klubas visgi sugebėjo sezoną baigti aukšta nata ir pasidavimo Italijos antrosios lygos bronzos medaliais.

„Tai yra patyręs žaidėjas, iš kurio tikimės įvairiapusiško žaidimo tiek puolime, tiek gynyboje bei gero procento atakuojant iš trijų taškų zonos. Kaip ir apie Anthony Irelandą, taip ir apie Jonte sulaukėme labai daug teigiamų atsiliepimų. Šis žmogus buvo giriamas tiek kaip krepšininkas, tiek kaip asmenybė. Tikimės, kad jis sėkmingai įsilies į mūsų klubo gretas“, – kalbėjo „Juventus“ ekipos strategas G. Petrauskas.

2008 metais karjerą Europoje pradėjęs J. Flowersas taip pat yra žaidęs Švedijos, Prancūzijos bei Suomijos komandose, o 2013/14 metų sezone su Ploješčio „CSU Asesoft“ klubu debiutavo Europos taurės turnyre. Puolėjas šiame turnyre spėjo sužaisti dvejas rungtynes, per kurias pelnė po 10 taškų, atkovojo po 3 ir perėmė po 2,5 kamuolio, atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 14,5 naudingumo balo.

Tiesa, sėkmingą J. Flowerso sezoną sustabdė kitos kojos Achilo sausgyslės trauma, dėl kurios teko praleisti visas likusias rungtynes. Nepaisant traumos, Plojesčio klubas nusprendė pratęsti sutartį su krepšininku ir kitais metais amerikietis atvedė „CSU Asesoft“ komandą į Rumunijos čempionų titulą.

Pasirašę sutartį su J. Flowersu, uteniškiai artėja link komandos komplektacijos pabaigos. Artimiausiu metu ekipą papildys dar du užsieniečiai, kurie rungtyniaus vidurio puolėjo bei sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

J. Flowersas į Uteną atvyks rugpjūčio 23 dieną, o be šio krepšininko sutartis su „Juventus“ ekipa taip pat turi Anthony Irelandas, Simas Buterlevičius, Laurynas Samėnas, Dovis Bičkauskis, Arvydas Šikšnius, Karolis Guščikas, Mindaugas Kupšas, Jonas Zakas ir Tautvydas Paliukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)