Didžiulis potencialas

17-metis uteniškis Europos pirmenybėse buvo metais jaunesnis už daugelį varžovų, tačiau dominuoti po krepšiais jam tai netrukdė. 19,3 taško, 10,6 atkovoto kamuolio, 2,6 bloko ir 72,1 proc. dvitaškių – tokie jaunojo lietuvio rezultatai buvo įvertinti vieta simboliniame čempionato penkete.

Apie NBA naujokų biržą rašančios svetainės pabrėžia, kad potencialo atžvilgiu J. Valančiūnas yra vienas geriausių 1992 m. gimusių krepšininkų visoje planetoje.

"Kiekvienoje srityje turiu ką tobulinti – ir kalbant apie gynybą, ir apie puolimą."

Idealas – NBA žvaigždė

J. Valančiūną labiausiai žavi NBA superžvaigždė Dwightas Howardas. Orlando "Magic" vidurio puolėjas pirmiausia išsiskiria tuo, kuo stiprus yra ir J. Valančiūnas, – kova dėl kamuolių ir blokuotais metimais.

"Man jo žaidimo stilius labai patinka. Tačiau tiek raumenų turbūt neturėsiu", – šypteli 209 cm ūgio 95 kg svorio J. Valančiūnas.

Specialistai stebisi, kodėl vadinamąjį minkštą metimą turintis ir puikiai baudas pataikantis (79,4 proc. Europos čempionate) J. Valančiūnas vis dar labai retai ryžtasi šūviams iš vidutinio nuotolio ar žaisti nugara į krepšį. Pridėjęs šiuos elementus, bet išlaikęs greitį ir staigumą, lietuvis taptų bet kurio oponento siaubu.

J. Valančiūnas kitą sezoną dar liks rungtyniauti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), nors jau pernai šiose varžybose demonstravo įspūdingus rodiklius (13,4 tšk., 9,9 atk. kam., 62 proc. dvitaškių).

"Dabar svarbiausia yra gauti kuo daugiau žaidimo laiko, nes tik taip galėsiu tobulėti. O artimiausias tikslas – patekti į pagrindinę Vilniaus "Lietuvos ryto" komandą", – dienraščiui "Kauno diena" užtikrintai pareiškė J. Valančiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją