D. Casey žino: 24-erių centras iš Lietuvos ir toliau bus nekeičiamas bokštas „Raptors“ starto sudėtyje. Bet ar jam bus kuriama daugiau derinių – daugelį neraminantis klausimas.

Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas puolime galbūt nėra tokie efektyvūs kaip J. Valančiūnas, bet būtent jie nulemia daugumos atakų baigtį. „Raptors“ puolimas paremtas staigiu, agresyviu žaidimu, provokuojant pražangas ir kuriant progas prie tritaškio stovintiems žaidėjams.

Kamuolio perdavimas J. Valančiūnui, net jei tai ir yra itin efektyvu, tiesiog nėra šios komandos žaidimo stilius“, – konstatuoja „Toronto Sun“ žurnalistas Ryanas Wolstatas.

Ir D. Casey tai pripažįsta.

„Mes neketiname visiškai pakeisti savojo puolimo“, – situaciją aiškino „Raptors“ treneris, kurio auklėtiniai praėjusį sezoną tarp visų NBA komandų pagal efektyvumą puolime užėmė penktą vietą.

Didesnį nerimą specialistui ir toliau kelia gynyba. Jeigu pernai spragas joje sėkmingai kamšydavo atletiškasis B. Biyombo, tai šiemet D. Casey tikisi didesnio 213 cm ūgio uteniškio indėlio.

„Mane neramina gynyba. Mes tikrai pelnysime taškų. Jono ir kitų aukštaūgių indėlis šioje komandoje turi būti gynyboje. Stengsimės šiemet dažniau žaisti „pikenrolą“, leisime Jonui po krepšiu daugiau žaisti vienas prieš vieną, bet mane daug labiau neramina mūsų gynyba ir kaip jis joje pasirodys.

Šiemet šiek tiek dažniau atakas bandysime baigti per jį, tačiau tai toli gražu neprilygs tam, ką jis mums turės duoti gynyboje“, – su viltimi į J. Valančiūną žvelgė 59-erių metų krepšinio specialistas.

Bet gynyba – ne vienintelis D. Casey galvos skausmas po krepšiais. Ikisezoninių rungtynių metų treneris bando išsiaiškinti, kurie žaidėjai geriausiai gali pavaduoti centrą iš Lietuvos.

Jau yra žinoma, kad starto penkete kartu su JV rungtyniaus naujokas Jaredas Sullingeris. Bet neatmetama galimybė, kad karts nuo karto pastarasis bus stumiamas ir į centro poziciją.

Toronto komanda NBA naujokų biržoje pasikvietė dar du aukštaūgius: 9-u šaukimu – 20-metį 213 cm ūgio centrą Jakobą Poeltlą iš Austrijos, o 27-u – pora metų vyresnį 206 cm ūgio puolėją Pascalą Siakamą iš Kamerūno. Be to, ekipoje vis geriau jaučiasi 213 cm ūgio brazilas Lucas Nogueira.

„Tęsime bandymus ir pamatysime, kuris iš šių aukštaūgių dažniau žengs ant parketo – Lucas ar Jakobas. Tam išsiaiškinti dar turime kelias savaites. Bet Sully taip pat išnaudosime penktoje pozicijoje. Turime nuspręsti, kuris iš šių trijų vyrukų geriausiai pavaduos JV“, – kas taps lietuvio dubleriu, atsakyti dar negalėjo D. Casey.

Iš šių kalbų galima suprasti, kad P. Siakama šiemet turės dažniau stažuotis „Raptors 905“ komandoje, rungtyniaujančioje Plėtojimosi lygoje. Spėjama, kad panašus vaidmuo laukia ir Austrijos supertalento J. Poeltlo.

Bandymams „Raptors“ vairininkas turės dar ketverias draugiškas rungtynes. Artimiausios jų laukia jau naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Klivlande prieš NBA čempioną „Cavaliers“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)