Įtemptą pirmąjį mačą namuose „Raptors“ po pratęsimo pralaimėjo 96:102. Nors patirta nesėkmė, šeimininkų aukštaūgis J. Valančiūnas šiose rungtynėse pasižymėjo visu pluoštu asmeninių rekordų atkrintamosiose varžybose – 41 minutė ant parketo, pelnyti 24 taškai, atlikti 3 rezultatyvūs perdavimai ir blokuoti 3 varžovų metimai.

TNT televizijos analitiku dirbantis Sh. O'Nealas rungtynių pertraukos metu, kai „Raptors“ dar pirmavo 43:41, negalėjo nuslėpti savo susižavėjimo J. Valančiūno žaidimu.

„Kol Toronto žvaigždės stringa ir krepšį atakuoja prastai, J. Valančiūnas yra vienas svarbiausių žmonių aikštėje – tiek gindamas savo krepšį, tiek puolime. Šis vaikis tikrai gali žaisti. Jis gali ir bėgti, gali pataikyti, jeigu tik gauna kamuolį“, – lietuvį gyrė Sh. O'Nealas.

Netrukus Shaqas lietuvį palygino ir su jo mokytoju – „Raptors“ klube dirbančiu taip pat praeityje garsiu NBA lygos aukštaūgiu Jacku Sikma.

„Jis – lyg mažasis J. Sikma. Jo žaidime mes matome įvairių aspektų. Tai ir žaidimas du prieš du, ir klaidinantys judesiai, ir metimai atsilošus. Ir jeigu Toronto superžvaigždės toliau rungtyniaus prastai, toks J. Valančiūno žaidimo lygis – viena iš galimybių „Raptors“ atsilaikyti šiose rungtynėse.“

„Serijoje su „Pacers“ jie dar kažkaip išsikapstė, nors žvaigždės ir nežibėjo, tačiau, jeigu niekas nesikeis, su „Heat“ tai pakartoti bus sunku“, – įspėjo Shaqas.

Dar aštriau pasisakė Charlesas Barkley.

„Aš negaliu į žiūrėti, kai „Raptors“ taip žaidžia. Kiek D. Casey dar lauks ir pasitikės K. Lowry?“, – klausė jis.

Toronto klubo žvaigždėmis laikomi DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry ir vėl nepademonstravo to, ko iš jų tikisi klubo vadovybė. D. DeRozanas pelnė 22 taškus, tačiau pataikė tik 9 iš 22 metimų, o K. Lowry apskritai išsiskyrė tik tuo, kad iš aikštės vidurio pataikė pratęsimą išplėšusį tritaškį. Iš viso įžaidėjas surinko 7 taškus (3/13 metimų), o pasibaigus mačui nubaudė pats save ir liko arenoje atlikti papildomų metimų.

Tuo metu Jonas šiame mačo stebino džiugino įvairiapusiu žaidimu.

Blokavo metimus:

Dalyvavo greitame puolime:

Ir apskritai surengė įspūdingą individualų pasirodymą:

„Jonas sužaidė vienas iš geriausių rungtynių, buvo naudingas po krepšiu, – pasibaigus mačui kalbėjo „Raptors“ treneris D. Casey. – Mums reikia tokio Jono, tačiau tobulėti yra kur. Reikia atsitverti žmones po krepšiu, tiek J. Valančiūnas, tiek kiti žaidėjai negali palikti nedengiamo Hassano Whiteside'o. Mes darysime išvadas“.

„Raptors“ kovą po lenta varžovams pralaimėjo 41 prieš 52, o tiesioginis J. Valančiūno oponentas H. Whiteside'as sugriebė net 17 kamuolių, taip pralenkdamas net patį lietuvį.

„Buvo nelengva, nelengva. Kai jie pataikė tą pratęsimą išplėšusį tritaškį, mes pagalvojome: reikia juos sumušti iš naujo, – pasibaigus mačui šyptelėjo H. Whiteside'as. – O aš pats nebuvau orientuotas į taškų rinkimą. Svarbiausias mano darbas buvo kovoti dėl atšokusių kamuolių, ką, manau, dariau pakankamai gerai.“

„Raptors“ žaidimą aprašantis ir analizuojantis portalas raptorsrepublic.com J. Valančiūnui vėl skyrė aukščiausią balą – A+.

„Geriausias „Raptors“ žaidėjas aikštėje. Jis atliko puikų darbą atakuodamas H. Whiteside'ą pačioje pradžioje ir tikrai privertė pajusti savo buvimą po krepšiu. Šių centrų dvikovą įsibėgėjus serijai bus vis labiau itin intriguojanti. Jo pastoviai renkami taškai ir pasitikėjimas puolime buvo būtini turint omenyje, kaip komandai trūko K. Lowry indėlio“, – pažymi svetainė.

Antrosios šios serijos rungtynės taip pat Toronte vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)