Pagrindinis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas tarp šimto geriausių krepšininkų yra 80-tas, nors praėjusiais metais į šį šimtuką nepateko.

„Valančiūnas ne visadaminimas tarp perspektyviausių vidurio puolėjų lygoje, tačiau faktas, kad krepšininkas yra reguliarus starto penketo narys atkrintamųjų lygio komandoje, yra unikalus. Lietuvis, pagerinęs praėjusio sezono rodiklius, buvo vienintelis iki 24 metų amžiaus krepšininkas, rinkdavęs bent po 10 taškų ir atkovodavęs bent po 8 atšokusius kamuolius per rungtynes.

Anthony Davisas, Gregas Monroe, Andre Drummondas, DeMarcusas Cousinsas, Derrickas Favorsas ir kiti namuose stebėjo, kaip „Raptors“ ir J. Valančiūnas buvo per pergalę nuo konferencijos pusfinalio.

Komandoje yra Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas. Tai, žinoma, apribos J. Valančiūno vaidmenį puolime, tačiau jam reikia pagerinti gynybą po krepšiu. Nepaisant to, savo progresu Jonas lenkia visus kitus savo bendraamžius. Jo senoviški klaidinantys judesiai tik prideda malonumo stebėti jo tobulėjimą.“

J. Valančiūnas pralenkė kitus savo konkurentus vidurio puolėjo pozicijoje: Andersoną Varejao (97), Nikolą Vučevičių (89) ir Robiną Lopezą (82).

DELFI primena, kad J. Valančiūnas galingai pasirodė ir neseniai pasibaigusiame 2014 m. pasaulio krepšinio čempionate, kuriame per mačą vidutiniškai rinko po 14,4 taško ir 8,4 atkovoto kamuolio bei buvo rezultatyviausias ir naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas turnyre.

Toks solidus J. Valančiūno žaidimas maloniai nustebino net trenerį Joną Kazlauską.

„Jis mane labai nustebino. Atvirai pasakius, šiame čempionate nesitikėjau iš jo tokios didelės pagalbos“, – po apmaudžiai 93:95 prancūzams pralaimėto mūšio dėl bronzos prisipažino J. Kazlauskas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)