Sportsnet.ca skelbia, kad atlikus papildomą magnetinio rezonanso tyrimą pamažu aiškėja, jog 24-erių metų lietuvio reabilitacija gali užtrukti ilgiau nei manyta.

„Po tyrimo išvydome rezultatus ir jie nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Tačiau dabar reikia laukti ir žiūrėti, kas bus toliau. Skausmas šiek tiek atlėgo ir pagrindinis mano draugas šiuo metu yra ledas. Reikia ilsėtis ir laukti – tik tiek“, – nusivylęs pripažino J. Valančiūnas.

„Skausmo mažiau, tai yra gerai, tačiau baiminuosi, kad ši trauma gali paveikti mano ateitį. Reikia stengtis atlikti medikų nurodymus, viską atlikti pagal planą“, – kalbėjo lietuvis.

Nors pradžioje klubas skelbė, kad J. Valančiūnas negalės rungtyniauti tik per pusfinalio seriją, Sportsnet.ca šaltinių žiniomis, lietuvio trauma gali būti ir kur kas rimtesnė. Gali būti, kad tai trečiojo laipsnio čiurnos patempimas, kuriam gydyti įprastai reikia mėnesio. Tai reiškia, kad J. Valančiūnui šis NBA sezonas apskritai gali būti baigtas.
Pagrindinis mano draugas šiuo metu yra ledas. Reikia ilsėtis ir laukti – tik tiek.
Jonas Valančiūnas
Atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo. Per trejas rungtynes su „Heat“ lietuvis įmesdavo po 18,3 taško, atkovodavo po 12,7 kamuolio, blokuodavo po 1,3 metimo bei krepšį atakuodavo net 64,9 proc. taiklumu.

Būtent trečiosiose rungtynėse lietuvis ir susižeidė, kuomet nesėkmingai mėgino blokuoti Dwyane'o Wade'o metimą.

Be savo pagrindinio bokšto likusi „Raptors“ praėjusią naktį po pratęsimo 87:94 nusileido Majamio „Heat“ krepšininkams, todėl dabar Rytų konferencijos pusfinalio serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo lygus 2-2.

Čiurnos traumą patyrusio J. Valančiūno dubleris Bismackas Biyombo stengėsi pavaduoti lietuvį kiek galėjo ir atliko dvigubą dublį: pelnė 13 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Vidurio puolėjas iš Kongo buvo vienas rezultatyviausių ir naudingiausių svečių gretose.

O štai du vadinami „Raptors“ lyderiai – DeMaras DeRozanas (9 tšk., 4/16 dvitaškiai) ir Kyle'as Lowry (10 tšk., 0/6 tritaškiai, 4 klaid.) – šiame mače kartu sukrapštė 19 taškų, pataikę iš žaidimo vos 6 metimus iš 28.

Penktoji akistata Toronte vyks naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 3 val. Lietuvos laiku.

„Aš tikiu savo komandos draugais, jie atlieka gerą darbą. Aš darysiu viską, kad palaikyčiau juos ir tikiuosi, kad seriją pavyks laimėti. O tada jiems padėti norėčiau ir pats“, – pozityvumo neprarado J. Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)