„Lietuviškų“ komandų dvikova praktiškai lems reguliariojo sezono nugalėtoją. SPORT1 televizija nuo 21:45 val. suburs krepšinio fanus tiesiogiai stebėti Jono Mačiulio atstovaujamo „Realo“ dvikovos „Unicaja“ ir Mindaugu Kuzminsku.

Prieš šių krepšinio gigantų dvikovą SPORT1 TV susisiekė su abiem lietuviais ir pasidomėjo, kokiomis nuotaikomis gyvena abi komandos. „Real“ dar kovoja dėl Eurolygos sosto, o Malagos ekipa jau seniau baigė pasirodymą Europos arenose, todėl koncentruojasi tik į Ispanijos pirmenybes. Abi jos turi po 24 pergales ir 5 pralaimėjimus bei žengia ACB lygos viršūnėje.

– Mindaugai, ar patys tikite tuo, kad esate per žingsnį nuo klubui istorinio žingsnio?

– Per daug apie tai negalvojame. Šiemet pagerinome nemažai klubo rekordų, tačiau apie juos sužinodavome tik po visko, treneriai nenorėdavo sudaryti papildomos įtampos.

Taip ir dabar: iki reguliariojo sezono pabaigos dar liko šešerios rungtynės ir iškart nemąstome apie istorinius šansus būti pirmiems, o eisime žingsnis po žingsnio. Ispanijos lygoje gali būti labai greitai nubaustas. Juolab, kad šiuo metu esame pirmi ir visos komandos prieš mus kovoja su dar didesniu užsidegimu.

– Kur jūsų komandos jėga?

– Sunku pasakyti. Šiemet tikrai daug ir sunkiai dirbame treniruotėse, surinkta lygiavertė komanda, kurioje vienam žaidėjui žaidžiant ne geriausias rungtynes kitas gali sužaisti ne ką prasčiau. Atmosfera komandoje yra ideali. Manau šios smulkios detalės ir padeda sėkmingai rungtyniauti.

– Šį vakarą žaisite rungtynes su „Real“. Kuo jos bus išskirtinės?

– Visos rungtynės su „Real“ ar „Barcelona“ yra išskirtinės. Šios, žinoma, turės ir didelės reikšmės turnyro lentelėje. Laimėjusi komanda stipriai pasididins šansus baigti reguliarųjį sezoną pirma. Bet kokiu atveju, greičiausiai baigsime reguliarųjį sezoną pirmoje arba antroje vietoje, o tai yra labai didžiulis pasiekimas mūsų ekipai.

J. Mačiulis: šios rungtynės – tikrai svarbios

Pakalbintas Jonas Mačiulis nesureikšmina fakto, kad „Real“ komandai pastaruoju metu tenka žaisti daugiau rungtynių nei jų varžovams, o tai įvardina net savotišku pranašumu. Jo nuomone, „Unicaja“ yra tipinį ispanišką krepšinį demonstruojanti ekipa, o šio vakaro mačo reikšmė komandoje puikiai suvokiama.

– Jonai, dar neseniai žaidėte seriją Eurolygos turnyre su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda, kai tuo metu „Unicaja“ ruošėsi tik Ispanijos lygos kovoms. Kaip manote, kokią įtaką tai turės abiem komandoms?

– Sunku pasakyti, kokią įtaką turės. Gali būti dvejopai. Mūsų komanda turi neblogą žaidėjų rotaciją, tai šiuo aspektu mums dar net geriau. Visi žaidėjai rungtyniavo, yra pajutę žaidimo ritmą. Dažnai būna, kai ilgesnė pertrauka tarp rungtynių nebūtinai veikia teigiamai. Neaišku, ką „Unicaja“ krepšininkai darė, ar jie ilsėjosi, o gal kaip tik treniruotėse persidirbo ir yra dar labiau pavargę už mus. Bet kokiu atveju, manau, varžybinė praktika yra geriau negu treniruotės.

– Puikiai Ispanijos krepšinio lygoje rungtyniaujanti Malagos ekipa šį sezoną yra tikras siurprizas. Kokia jūsų nuomonė apie šią komandą?

– „Unicaja“ yra gera ekipa, surinkti žaidėjai, kurie mėgsta ispanišką žaidimo stilių – žaidžia greitai, meta, bėga, kovoja. Toks jau yra ispaniško krepšinio stilius, o surinkti žaidėjai ne tik mėgsta, bet ir neblogai propaguoja šį žaidimo stilių, todėl nėra, ko stebėtis, kad jie Ispanijoje žaidžia gerai. Visgi Eurolygoje, kurioje reikia tvirtesnių, aukštesnių žaidėjų „Unicaja“ pasirodė ne taip puikiai.

– Ko laukti šį vakarą?

– Taip susiklostė situacija, kad šios rungtynės yra tikrai svarbios, nes žaidžiame dėl pirmos vietos reguliariajame sezone, o aikštės pranašumas Ispanijos lygoje tikrai daug ką reiškia. Abiem ekipoms reikia laimėti norint užsitikrinti daugiau rungtynių namie. Aišku, mums liko dar 4 rungtynės, kurios nebus su pačiomis stipriausiomis komandomis, bet jeigu šį vakarą laimėtume, žengtume didelį žingsnį pirmos vietos link.