1939 metų Europos čempionate dalyvavo 8 komandos: Lietuva, Latvija, Lenkija, Prancūzija, Estija, Italija, Vengrija ir Suomija. Turnyras vyko vieno rato sistema.

Kaip vėliau paaiškėjo, mūsų komandai lemiamas buvo pats pirmasis mačas. Per jį Lietuvos rinktinė palaužė Latvijos komandą. Vėliau lietuviai sutriuškino visus varžovus ir antrą kartą iš eilės tapo Europos čempionais.

Pergalingų akimirkų 70-metis bus pažymimas rugpjūčio 12-ąją, kai į Kauno sporto halės aikštę įbėgs šiandieninės Lietuvos ir Latvijos rinktinės.

Atsakę į DELFI užduotą klausimą, kokiu rezultatu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 1939 m. Kaune palaužė Latvijos komandą, bilietus į Lietuvos-Latvijos ekipų rungtynes galėjote laimėti ir Jūs!

3-ims teisingai atsakiusiems, kad Lietuvos vyrai rezultatau 37:36 palaužė Latvijos rinktinę, įteiksime po du kvietimus į šį rugpjūčio 12-osios mačą Kaune. Laimėtojai buvo išrinkti burtų keliu iš visų teisingai atsakiusiųjų. Su laimėtojais susisieksime asmeniškai.

Po mačo Kaune mūsų komanda išvyks į užsienį ir sugrįš tik rugpjūčio pabaigoje. Paskutinę vasaros dieną Lietuvos rinktinė Panevėžio „Cido" arenoje išmėgins jėgas su Rusijos nacionaline komanda, o rugsėjo 2-ąją Vilniaus „Siemens arenoje“ susitiks su pasaulio čempionais ispanais.