Los Andžele vykusioje treniruotėje M. Kuzminskas pasirodė keturioms komandoms – vietos „Lakers“, Jutos „Jazz“, Bostono „Celtics“ ir Atlantos „Hawks“. Jį uždaroje treniruotėje stebėjo šių klubo personalo atstovai, vertinę lietuvio perspektyvas dar šią vasarą persikelti žaisti į NBA lygą.

Jau anksčiau į Ispaniją stebėti puolėjo žaidimo keletą sykių buvo atvykę „Celtics“, „Lakers“ ir Oklahomos „Thunder“ klubų atstovai, o dabar lietuvį savo akimis pirmą kartą stebėjo ir Jutos bei Atlantos ekipų specialistai.

Kalifornijoje M. Kuzminskas susitiko ir su buvusiu komandos draugu Malagos „Unicaja“ komandoje Domantu Saboniu. Pastarasis ruošiasi NBA naujokų biržai, kuri vyiks birželio 23-iąją dieną Brukline.

Jau aišku, kad Malagos „Unicaja“ komandoje kitą sezoną M. Kuzminskas nebežais – lietuvis atmetė keletą naujų ir itin pelningų Andalūzijos ekipos pasiūlymų. Visgi kur konkrečiai pakryps puolėjo karjera dar nėra konkrečiai aišku.

Kaip skelbia ispanai, nėra paslaptis, kad M. Kuzminskas yra pasirengęs paaukoti dalį savo atlyginimo, kad galėtų gyventi ir žaisti mažesniame ir ramesniame mieste. Nors Stambulo Fenerbahce“ žaidėją aktyviai atakuoja pasirašyti sutartį, politinis klimatas Turkijoje ir dažni teroro aktai lietuvį verčia dvejoti.

Kontraktą M. Kuzminskui siūlė ir milžinišką biudžetą surinkęs Stambulo „Darussafaka“ klubas, puolėjas ne kartą sietas ir su Maskvos CSKA, juo domisi ir dar keli turtingi Rusijos klubai.

„NBA klubai negali siūlyti sutarčių iki liepos pirmosios. Tiesa yra tokia, kad be darbo esu praktiškai pirmą kartą per savo karjerą, nežinau, kaip vyks visi reikalai. Visas pasaulis nori žinoti savo ateitį kuo greičiau, tačiau situacija neretai verčia palūkėti. Dabar visai smagu pasiilsėti“, – prieš porą savaičių kalbėjo M. Kuzminskas, kurio sutartis su Malagos klubu oficialiai baigiasi birželio pabaigoje.

Praėjusį Eurolygos sezoną M. Kuzminskas vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)