Ketvirtadienį savo aikštėje „Žalgiris“ svečius iš Barselonos nugalėjo 89:85 ir nutraukė beviltišką Kaune katalonams patirtų pralaimėjimų seriją – 10 iš eilės. Ispanų spaudoje ši dvikova sulaukė milžiniško dėmesio.

„Po rungtynių Kaune Barselonos komandai reikės stebuklo, kad ją sirgaliai dar išvystų turnyro ketvirtfinalyje. Po permainingų trijų kėlinių ketvirtąjį „Barcelona“ pradėjo žinodama, kad jo baigtis – tarsi gyvybės ir mirties klausimas, – rašo ABC.com. – Tačiau svečiams surengus spurtą Š. Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės, po kurios viskas apsivertė aukštyn kojomis. Per minutę „Barcelona“ prarado viską, o į neviltį katalonus labiausiai varė L. Lekavičius, kuris aikštelėje žaidė lyg Isaiah Thomasas. Viskas, ką metė šis nedidukas krepšininkas, ketvirtadienio vakarą atsidurdavo krepšyje.“

L. Lekavičius antrą kartą šiame sezone pagerino karjeros Eurolygoje rekordus. Per 24 minutes 180 cm ūgio šilališkis pelnė 17 taškų (rekordas), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 25 naudingumo balus (rekordas).

Anot ispanų leidinio, per paskutinę minutę „Barcelona“ stengėsi išmušti iš pusiausvyros žalgiriečius pražangų taktika, tačiau kauniečiai atlaikė spaudimą. „Galima konstatuoti, kad Kaune praktiškai buvo sertifikuota „Barcelonos“ mirtis šio sezono Eurolygoje“, – tvirtina ABC.com.

Tuo metu Marca.com apgailestauja, kad svečiai nepasinaudojo geriausiomis Juano Carloso Navarro rungtynėmis šį sezoną, o „Barcelona“ atsidūrė labai prastoje situacijoje po pralaimėjimo Kaune.

„G. Bartzoko komanda pagerino savo žaidimą lyginant su ankstesnėmis Eurolygos dvikovomis, tačiau nesugebėjo sukontroliuoti savo emocijų lemiamais momentais ketvirtajame kėlinyje, kai „Žalgirio“ komanda atrodė labiau susitelkusi ir solidesnė“, – vertina leidinys.

Anot jo, Barselonos krepšininkus iš pusiausvyros išmušė išskirtinai gerai žaidęs L. Lekavičius, stabilūs E. Ulanovas ir P. Jankūnas. „Barcą“ į priekį timptelėdavo J. C. Navaro kibirkštys puolime, tačiau to nepakako ir tiesioginiams konkurentams dėl vietos aštuntuke buvo pralaimėta.

„Žalgiris“ atskleidė katalonų komandos trapumą, kai atkarpą ketvirtajame kėlinyje laimėjo 11:2 ir taip susikrovė lemiamą ir pergalingą persvarą. Nors pabaigoje svečiams pavyko įtraukti šeimininkus į baudų metimų ruletę, joje žalgiriečiai liko laimėtojais ir nustūmė „Barceloną“ dar toliau nuo išsvajotojo aštuntuko“, – apgailestauja „Marca“.

Prieš rungtynes kirbėjo viena mintis: jei „Barcelona“ ir gali laimėti kurioje nors svečių arenoje, tai yra Kauno arena: iki šiol viešnagės Lietuvoje Barselonos žaidėjams būdavo sėkmingos. Tačiau šiemet keičiasi ir ši tradicija.
Jozepas Margalefas

AS.com žurnalistas Josepas Margalefas vardijo ir konkrečių krepšininkų nuopelnus skandinant „Barcelona“ laivą.

„Jei šį kartą J. C. Navarro iššovė, „Žalgirio“ gretose sužibo Lukas Lekavičius, visiškai pranokęs Tyrese‘ą Rice‘ą. Taip pat „Barcelonos“ gynybą brutaliai daužė P. Jankūnas. E. Ulanovas, ir A. Milaknis, kartu pelnę 46 taškus. Antrame kėlinyje įdomų žingsnį žengė Š. Jasikevičius, į aikštelę išleidęs Robertą Javtoką, kuris tiesiog anuliavo Ante Tomičių, – tikino jis. – Rungtynių pabaigoje „Barcelona“ priešinosi, tačiau „Žalgiris“ buvo žingsneliu priekyje, pataikė svarbiausius metimus, o liūto dalį į pergalę ant savo pečių įnešė minėtasis L. Lekavičius ir E. Ulanovas.“

J. Margalefas konstatavo, kad tai aštuntas katalonų pralaimėjimas išvykose iš eilės, o po dar vieno antausio Kaune „Barceloną“ išgelbėti gali tik stebuklas: „Prieš rungtynes kirbėjo viena mintis: jei „Barcelona“ ir gali laimėti kurioje nors svečių arenoje, tai yra Kauno arena: iki šiol viešnagės Lietuvoje Barselonos žaidėjams būdavo sėkmingos. Tačiau šiemet keičiasi ir ši tradicija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)