Permainingoje mačo pradžioje nuolat keitėsi pirmaujanti komanda – pirmajame kėlinyje įgyti apčiuopiamesnės persvaros nepavyko nei lietuviams, nei ispanams (17:17), tačiau baigiantis antrajam buvusio Ispanijos nacionalinės rinktinės trenerio Juano Antonio Orengos vadovaujami pietiečiai ėmė tolti ir atitrūko – 32:40.

Trečiajame kėlinyje ispanai dar labiau nutolo, tačiau jam baigiantis lietuviai sugebėjo sumažinti atsilikimą (46:52). Visgi galutinai atsitiesti mūsiškiams taip ir nepavyko, o ketvirtajame kėlinyje Ispanija visiškai perėmė iniciatyvą. Varžovai iki paskutinių minučių kontroliavo mačo eigą ir iškovojo Europos čempionato auksą.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje finalo rungtynėse žaidė 13 taškų surinkęs Ignas Fiodorovas. 11 taškų pridėjo Kristupas Žemaitis, 8 (10 atkovotų kamuolių) – Regimantas Miniotas, po 7 – Laurynas Birutis ir Edvinas Rupkus.

Ispanijos rinktinei 21 tašką pelnė Marcas Garcia, 18 – Ramonas Vila.

K. Žemaitis pasibaigus mačui buvo išrinktas į naudingiausių Europos čempionato žaidėjų simbolinį penketą. Kartu su 192 cm ūgio gynėju, kuris per čempionato rungtynes vidutiniškai pelnė po 8,4 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio ir atliko po 4,9 rezultatyvaus perdavimo, į penketą pateko ispanai M. Garcia, Francis Alonso, turkas Omeras Yurtsevenas ir suomis Lauri Markkanenas.


Varžovai už lietuvius taikliau metė dvitaškius, tritaškius, kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 45-43, tačiau suklydo tik 6 kartus, o Lietuvos rinktinė – net 16.

Primename, kad sunkiai čempionatą pradėjusi Lietuvos rinktinė ilgainiui įsibėgėjo ir atkrintamosiose varžybose žygiavo itin užtikrintai.

Nors neteko vieno iš lyderių – sunkią kojos traumą patyrusio Martyno Varno, aštuntfinalyje lietuviai 81:62 įrodė savo pranašumą prieš turnyro šeimininkę Suomiją, ketvirtfinalyje 79:69 pranoko Čekiją, o pusfinalyje gana netikėtai 68:64 nugalėjo ir favorite laikytą Turkijos nacionalinę komandą.

Lietuvos jaunimo U-20 krepšinio rinktinė

Tuo metu Ispanijos rinktinė pusfinalyje 61:52 nugalėjo Vokietijos bendraamžius.

Europos vicečempionais tapo: Margiris Normantas, Laurynas Beliauskas, Tautvydas Paliukėnas, Martynas Varnas, Martynas Echodas, Edvinas Rupkus, Ignas Fiodorovas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus, Regimantas Miniotas, Kristupas Žemaitis.

Bronzą Europos U-20 čempionate iškovojo lietuvių pusfinalyje įveikti turkai. Jie mūšyje dėl trečiosios vietos Vokietijos bendraamžius sutriuškino 76:61.

Šią savaitę su Ispanija du kartus kovėsi ir Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Abu mačai – ir Kaune, ir Malagoje, baigėsi J. Kazlausko auklėtinių pergalėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)