Realiausia, kad Lietuvos rinktinė žygį Brazilijoje baigs ketvirtfinalio etape.
ACB.com
Pirmadienio vakarą Kaune vykusiose kontrolinėse rungtynėse lietuviai po pratęsimo ispanus patiesė 87:83, todėl atsakomasis mačas Malagoje pralaimėti neįpratusiems aikštės šeimininkams bus principo reikalas. Į aikštelę šį kartą greičiausiai žengs ir garsiausias Ispanijos krepšininkas – 36-erių veteranas P. Gasolis. Tai bus jo debiutas nacionalinėje komandoje šią vasarą, skelbia ACB.com.

Visgi pats ispanų treneris S. Scariolo kol kas nėra visu 100 proc. įsitikinęs, ar sutartį su San Antonijaus „Spurs“ pasirašęs milžinas tikrai bus išleistas ant parketo. „Galutinai paaiškės tik prieš pat mačą“, – intrigą paliko italas.

Kaip skelbia portalas AS, P. Gasolis – visiškai pasirengęs išbėgti ant parketo, aktyviai treniruojasi, tačiau Ispanijos rinktinė vis dar laukia draudimo dokumentų iš NBA lygos.

„Tai būtų nepaprasta dovana sirgaliams, kurie nekantriai trokšta išvysti geriausią šalies krepšininką aikštelėje. Komandai tai pridėtų pasitikėjimo savomis jėgomis“, – pažymi S. Scariolo.

Ispanams tikrai turėtų padėti ir kita NBA žvaigždė R. Rubio, atsigaunantis po traumos.

„Tikimės, kad pavyks jį visiškai pastatyti ant kojų“, – sakė S. Scariolo.

Tikrai nežais gynėjas Pau Ribasas, kurį laikinai pakeis Alberto Abalde, o su aukštaūgiu Ilimane Diopu ispanų treneris apskritai nusprendė atsisveikinti.

„Mačas Malagoje kai kuriems lietuviams bus ypatingas. Ypač – Mindaugui Kuzminskui, kuris trejus metus žaidė „Unicaja“ gretose ir Domantui Saboniui, kuris krepšinio pagrindus įgijo būtent Malagos mokyklose. Abu šie žaidėjai šią vasarą persikėlė į NBA, stebėti juos bus įdomu, o jiems patiems tai bus specifinės rungtynės. Manoma, kad pasižiūrėti dvikovos susirinks 11 tūkstančių žiūrovų“, – mačą anonsuoja Ispanijos žiniasklaida.

Visgi, nors po pralaimėjimo lietuviams patys ispanų krepšininkai į mūsiškius žvelgia pagarbiai, Ispanijoje netrūksta ir gana kritiškų atsiliepimų apie J. Kazlausko vadovaujamos komandos potencialą.

Kaip ir prieš kiekvieną stambesnį turnyrą, portalas ACB.com pateikia išsamią kiekvienos rinktinės analizę, kurioje Lietuvos rinktinei Rio de Žaneire prognozuojamas ne itin sėkmingas pasirodymas.

„Realiausia, kad Lietuvos rinktinė žygį Brazilijoje baigs ketvirtfinalio etape“, – rašo ACB.com.

„Nors Lietuvos rinktinės potencialas prieš stambius turnyrus visuomet būdavo gana abejotinas, J. Kazlauskas su komanda sugebėdavo paneigti visas skeptikų prognozes. Tai atspindi rezultatai – du Europos čempionatų sidabrai iš eilės, pasaulio čempionato pusfinalis ir tiesioginis patekimas į Rio 2016“, – pažymi ispanų analitikai.

„J. Kazlauskas – mėgstantis fizinį krepšinį ir į žaidimo grožį pernelyg dėmesio nekreipiantis strategas, kuris jau jau pademonstravo savo ištikimybę nacionalinei komandai ir kartu su ja pasiekė išskirtinių rezultatų. Nors komanda demonstruoja visiškai kitokį žaidimo stilių nei prieš dešimtmetį, kuomet pasikliaudavo talentingais savo snaiperiais, dabartinis, neretai fizine jėga paremtas krepšinis duoda rezultatų“, – rašoma apžvalgoje.

Kaip ryškiausia Lietuvos rinktinės žvaigždė pristatomas J. Valančiūnas, nuo kurio žaidimo „tiesiogiai priklausys ir komandos pasirodymas“.

„J. Valančiūnas, kuriam talkina Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, o naujų vėjų į žaidimą įneša Marius Grigonis ir A. Juškevičius, yra pagirndinis personažas lietuvių žaidimo schemose. Treneris sugeba suburti komandą, kuri klauso nurodymų ir žino ką daryti aikštėje, o tai jai neretai suteikia netikėtą pranašumą. Visgi akivaizdu, kad komandai trūksta pirmo ryškumo snaiperių, o tai gali kyštelėti koją svarbiomis akimirkomis“, – bėdą įžvelgia ACB.com.

„Nors Lietuva – gana vidutinio pajėgumo komanda itin stiprių kolektyvų kupinose žaidynėse, savo kovingumu šie krepšininkai nuveikia daug. Abejotina, kad pavyktų priartėti prie medalių, ypač tuo atveju, jeigu ketvirtfinalyje teks susitikti su JAV rinktine. Tačiau kitus varžovus atkrintamosiose varžybose lietuviai gali ir nustebinti“, – prognozuoja ispanai.

Lietuvos rinktinės stiprybės pagal ACB.com

• Ryški Jono Valančiūno žvaigždė
• Pasiekianti gerus rezultatus žaidėjų grupė ir vėl kartu
• Tiksliai apibrėžtos rolės ir aiškios atsakomybės
• Nebloga pamaina nuo atsarginių suolo

Lietuvos rinktinės silpnybės pagal ACB.com

• Trūksta aukšto meistriškumo metikų
• Trūksta J. Valančiūną galinčio pakeisti aukštaūgio
• Atsidūrė grupėje B, kurioje daug pajėgių komandų
• Ir vėl trūksta Donato Motiejūno

Taip pat ispanai pažymi tai, ką puikiai žino ir kiekvienas Lietuvos krepšinio aistruolis – J. Kazlauskas toliau tęsia įžaidėjo, M. Kalniečio dublerio paieškas.

Mantas Kalnietis
„Nuo mitinio Š. Jasikevičiaus atsisveikinimo Lietuva ir toliau ieško įžaidėjų. Šarą pakeitusiam M. Kalniečiui į pamainą buvo kviečiami įvairūs krepšininkai – Tomas Delininkaitis 2013-aisiais, Ado Juškevičiaus ir Šarūno Vasiliausko pora 2014-aisiais (tąsyk M. Kalnietis nežaidė dėl traumos), Lukas Lekavičius – 2015-aisias. Kol laukiama į orbitą dar tik kylančio perspektyvaus 17-mečio įžaidėjo Arno Veličkos, J. Kazlauskas nusprendė rizikuoti vėl pasirinkdamas labiau atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantį A. Juškevičių, iš sudėties atkabindamas Vaidą Kariniauską, už borto liko ir puolime pajėgus M. Girdžiūnas“, – rašo ACB.com.
Nors Lietuva – gana vidutinio pajėgumo komanda itin stiprių kolektyvų kupinose žaidynėse, savo kovingumu šie krepšininkai nuveikia daug.
ACB.com
„Tuo metu J. Valančiūnas, kuris jau buvo viena ryškiausių praėjusio Europos čempionato figūrų, turėjo puikų NBA sezoną, kurį apkartino tik rungtynėse su Majamio „Heat“ patirta trauma. J. Valančiūnas – išskirtinių galimybių žaidėjas, galintis žaisti ir vienas prieš vieną, ir puikiai susižaisti su M. Kalniečiu atliekant derinius du prieš du. Jo ūgis, sudėjimas ir technika leidžia daryti viską – rinkti taškus, kovoti dėl kamuolių, jis puikiai realizuoja ir baudos metimus. Tai žmogus, kuris keičia rinktinės veidą ir bus įdomu stebėti, kaip funkcionuos jo duetas su Domantu Saboniu. Žinoma, jei J. Kazlauskas rizikuos tai išbandyti“, – rašo ispanai.

Logiškas Lietuvos rinktinės rezultatas pagal ACB.com Rio de Žaneire:

Ketvirtfinalis (pažymėtina, kad pačiai Ispanijos rinktine ACB.com prognozuoja patekimą į finalą)

Lietuvos rinktinės starto penketas pagal ACB.com:

Mantas Kalnietis, Marius Grigonis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas

Krepšinio turnyro B grupė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse:

Lietuva, Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija, Kroatija

Lietuvos ir Ispanijos rinktinės ketvirtadienio vakarą Malagoje rungtynes pradės 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)