Pirmas pusfinalis

Madrido „Real“ (1 vieta) - Valensijos „Basket“ (5 vieta).

Ketvirtfinalis

„Karališkasis“ klubas ketvirtfinalį namie pradėjo tiesiog nušluodamas Gran Kanarijos ekipą 27 taškų skirtumu. Antras mačas buvo kur kas atkaklesnis ir pareikalavo maksimalių „Real“ klubo pastangų besibraunant į pusfinalį. Galutinis rezultatas 93:86. Tai - dar vienas „Real“ ekipos žingsnis link trečio trofėjaus šį sezoną.

Valensijos komandos kelias iki pusfinalio buvo daug duobėtesnis. Nors pirmas 16 taškų skirtumu laimėtas mačas Bilbao mieste buvo labai sėkmingas ir nuteikė komandą teigiamai, sugrįžus namo reikalų baigti nepavyko – svečiai iš Bilbao atsirevanšavo 76:80. Lemiamos rungtynės sugrįžo į Bilbao areną, kurioje jau buvo žinoma kaip laimėti. Valensijos klubo lyderis Pau Ribas likus 25 sekundėms sumetė du baudos metimus ir taip sukalė paskutines vinis į Bilbao komandos karstą.

Lietuvio indėlis

Jonas Mačiulis serijos su Gran Kanarijos ekipa pirmame mače pateko į starto penketą ir surinko 10 taškų. Visgi antrame kaunietis pelnė jau tik 2 taškus ir surinko -3 naudingumo balus.

Tarpusavio akistatos - 2:0

Madrido ir Valensijos komandos Ispanijos „Endesa“ pirmenybėse žaidė du kartus. Abi dvikovos intriga nepasižymėjo – pirmos Madride baigėsi 90:71 šeimininkų pergale, o Valensijoje 12 taškų skirtumu taip pat stipresni buvo „Real“ krepšininkai. Panašu, kad Eurolygos čempionai nelinkę juokauti ir šįkart, todėl Valensijos komandai reikės žaisti virš savo galimybių ribos norint įkasti „karališkajam“ klubui.

„Real“ lyderiai:

Taškai: Felipe Reyesas 12 tšk.;
Atkovoti kamuoliai: Felipe Reyesas 5,5 atk. kam.
Rezultatyvūs perdavimai: Sergio Rodriguezas 5,2 rez. perdav.
Efektyvumas: Felipe Reyesas 14,7 naud.bal.

„Valencia Basket“ lyderiai:

Taškai: Pau Ribasas 10,9 tšk.;
Atkovoti kamuoliai: Luke‘as Harangody 4,8 atk. kam.;
Rezultatyvūs perdavimai: Pau Ribasas 4,1 rez. perdav.;
Efektyvumas: Fernando Pau Ribasas 13,8 naud. bal.

Antras pusfinalis

Barselonos „FC Barcelona“ (2 vieta) - Malagos „Unicaja“ (3 vieta).

Ketvirtfinalis

Ketvirtfinalio serijos šiems klubams praėjo skirtingai. Barselonos ekipa pirmose rungtynėse namie su Badalonos komanda net nespėjo sušilti, nes po dviejų kėlinių jau pirmavo 21 taško skirtumu, todėl likusi mačo dalis buvo tik intrigos imitavimas. Atsakomose rungtynėse Badalonoje jau teko ieškoti motyvacijos, nes vietos vyrukai už „ačiū“ pergalės nežadėjo. Po sudėtingos kovos 6 taškų pergalė „Blaugrana“ vyrams atvėrė duris į pusfinalį.

Tuo tarpu „Unicaja“ ekipa ketvirtfinalio serijoje su Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu išeikvojo daug daugiau jėgų, nervų ir laiko. Pirmame mače serija daug intrigos nežadėjo, nes Malagos klubas nuo pirmų minučių perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas ir po trijų kėlinių pirmavo triuškinančiu 26 taškų skirtumu. Visgi persikėlus į baskų tvirtovę, situacija gerokai pasikeitė. Čia jau rungtynių valdovai buvo „Laboral Kutxa“ krepšininkai, kurie kontroliavo rungtynes ir pelnytai laimėjo 92:82.

Lemiamas serijos mačas grįžo į Andalūziją, kuris buvo permainingas. Jei po pirmos pusės (5 taškų pranašumas) „Laboral Kutxa“ rimtai kėsinosi į pusfinalį, tai antroje pusėje savo žaidimo schemas susireguliavusi „Unicaja“ komanda žengė į pusfinalį, taip patvirtindama namų aikštės svarbą Ispanijos čempionate.

Lietuvio indėlis

Serijoje su Vitorijos klubu Mindaugas Kuzminskas vidutiniškai pelnydavo po 7 taškus. Įdomus faktas: kai M. Kuzminskas nepatekdavo į starto penketą – tuomet Malagos ekipa laimėjo abi rungtynes.

Tarpusavio akistatos - 2:0

Šios ekipos Ispanijos pirmenybėse susidūrė du kartus. Jeigu pirma dvikova buvo labai atkakli ir rezultatyvi bei pareikalavo pratęsimo, po kurio 114:110 pergalę šventė katalonai, tai antrame mače Malagoje vaizdas buvo visai kitoks. Nuo pradžių dominavę Barselonos krepšininkai laimėjo užtikrintai – 61:74. Istorija rodo, kad „Unicaja“ klubas yra palankus varžovas „Barca“ ekipai.

„FC Barcelona“ lyderiai:

Taškai: Justinas Doellmanas 11,8 tšk.;
Atkovoti kamuoliai: Ante Tomičius 6,3 atk. kam.;
Rezultatyvūs perdavimai: Marcelinho Huertas 4,6 rez. perdav.;
Efektyvumas: Ante Tomičius 14 naud. bal.

„Unicaja“ lyderiai:

Taškai: Ryanas Toolsonas 12,3 tšk.;
Atkovoti kamuoliai: Franas Vasquezas 5 atk. kam.;
Rezultatyvūs perdavimai: Jaysonas Grangeris 5,2 rez. perdav.;
Efektyvumas: Jaysonas Grangeris 13,1 naud. bal.

Pusfinalio transliacijų tvarkaraštis SPORT1 kanale:

Birželio 4 d. Ketvirtadienis. 22.00 val. Madrido „Real“Valensijos „Basket“. 1-os rungtynės.

Birželio 5 d. Penktadienis. 22.30 val. Barselonos „FC Barcelona“ – Malagos „Unicaja“. 1-os rungtynės.

Birželio 7 d. Sekmadienis. 13.40 val. Barselonos „FC Barcelona“ – Malagos „Unicaja“. 2-os rungtynės.

Birželio 9 d. Antradienis. 22.00 val. Valensijos „Basket“ – Madrido „Real“. 3-ios rungtynės.

Birželio 10 d. Trečiadienis. 22.00 val. Malagos „Unicaja“ – Barselonos „FC Barcelona“. 3-ios rungtynės.

*Birželio 11 d. Ketvirtadienis. 22.00 val. Valensijos „Basket“ – Madrido „Real“. 4-os rungtynės.

*Birželio 12 d. Penktadienis. 22.00 val. Malagos „Unicaja“ – Barselonos „FC Barcelona“. 4-os rungtynės.

*Birželio 13 d. Šeštadienis. 19.00 val. Madrido „Real“ – Valensijos „Basket“. 5-os rungtynės.

*Birželio 14 d. Sekmadienis. 18.00 val. Barselonos „FC Barcelona“ – Malagos „Unicaja“. 5-os rungtynės.

*- jeigu prireiks (serija iki trijų pergalių).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją