Geriausią prognozę 208 cm ūgio lietuviui ir toliau žada „Mock Draft“, D. Sabonį kilstelėję pozicija aukštyn – į 12-ą vietą. „Draft Express“, kaip ir Bleacherreport.com žurnalistas Danny Garrisonas, žada 24-ąjį numerį.

Nukraujavusi Gonzagos „Bulldogs“ komanda NCAA atkrintamosiose jau eliminavo du favoritais laikytus oponentus – „Seton Hall Pirates“ (68:52) ir Jutos „Running Utes“ (82:59) krepšininkus.

Pirmoje dvikovoje D. Sabonis per 35 minutes pelnė 21 tašką ir atkovojo 16 kamuolių, o antroje taip pat pat pasižymėjo dvigubu dubliu – per 36 minutes surinko 19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Negana to, pastarajame mače mūsiškis, tikrąja to žodžio prasme, „išjungė“ Jutos universiteto monstrą po krepšiu Jakobą Poeltlą. 20-metis 213 cm ūgio austras, kuriam vasarą žadamas net 6-asis NBA naujokų biržos šaukimas, tesukrapštė 5 taškelius ir 4 atšokusius kamuolius, nors iki tol vidutiniškai rinko 17,6 taško ir 9 kamuolius.

„Jis yra neįtikėtinas žaidėjas, – kepurę prieš D. Sabonį nukėlė ir pats Austrijos supertalentas. – Jis sukūrė keletą tikrai įspūdingų epizodų. Domantą stabdyti labai sunku, nes jis – išskirtinai universalus.“

NCAA „Sweet 16“ etape Lietuvos rinktinės nario vedama „buldogų“ ekipa susigrums su prestižinio Sirakūzų universiteto „Orange“ komanda. Mačas įvyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Pastaruoju metu pagyrų jauniausiam Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnui negaili nei jo komandos treneris Markas Few, nei Gonzagos komandos jau eliminuotus varžovus treniruojantys krepšinio specialistai.

„Aš netgi nežinau „Aš manau, kad šių rungtynių baigčiai jis padarė labai didelę įtaką. Aš netgi negaliu pasakyti, kuriuo jo žaidimo aspektu likau labiau sužavėtas – rezultatyvumu ar atkovotų kamuolių skaičiumi. Mes stengėmės, kovojome, tačiau akivaizdu, kad jis buvo fiziškai geriau pasirengęs, nei mes matėme vaizdo įrašuose“, – po mačo pripažino „Pirates“ treneris Kevinas Willardas.

„Puikus žaidėjas, jau dabar puikus žaidėjas... Jis pelnė taškus iš po krepšio, jis dominavo po lenta. Prieš jį turime nusiimti kepures. Jis sužaidė beprotiškai geras rungtynes“, – kalbėjo tos pačios komandos lyderis Isaiah Whiteheadas.

Efektingi D. Sabonio žaidimo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)