26-erių metų 201 cm ūgio puolėjas antroje Toronte vykusių rungtynių su „Raptors“ pusėje tiesiog siautėjo. Per antrąją rungtynių pusę jis pelnė 40 taškų ir pagerino M. Jordanui priklausiusį vienos rungtynių pusės klubo rezultatyvumo rekordą. 1998-1999 m. sezone per susitikimą su Milvokio „Bucks“ M. Jordanas pelnė 39 taškus – tai buvo rezultatyviausia NBA superžvaigždės rungtynių dalis per visą jo karjerą lygoje.

Visgi pats krepšininkas tvirtino nenorintis būti lyginamas su savo klubo legenda.

„Nelyginkite manęs su juo. Aš nenoriu, kad tai būtų daroma, nes žmonės pradės galvoti, kad aš noriu pakartoti Michaelo rezultatus. Taip, aš stengiuosi, bet mes tikrai nesame panašūs žaidėjai.

J. Butleris tarsi pašėlo po pirmoje rungtynių pusėje įvykusio incidento, kuomet DeMarre Carrolas jam alkūne prakirto veidą ir pasipylė kraujas.

„Aš buvau piktas, tačiau per pertrauką susitelkiau ir tiesiog tapau agresyvesnis“, – pažymėjo puolėjas, kuriam po varžovo smūgio netgi teko siūti burną.

Iš viso šiame mače J. Butleris surinko 42 taškus, pataikė 13 iš 20 dvitaškių, 2 iš 3 tritaškių, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Faktas, mes neįstengėme jo sustabdyti“, – po mačo pripažino ir „Raptors“ strategas D. Casey. – Apskritai, per paskutinį kėlinį mes praleidome net 34 taškus, o tai nėra atleistina.“

Didžiąją rungtynių dalį pirmavę „Raptors“ krepšininkai susitikimo pabaigoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą 113:115, o lemiamą rungtynių tritaškį pataikė ne kas kitas, o įsismaginęs J. Butleris.

„Tai geriausias asmeninis pasirodymas, kurį man teko matyti per visą trenerio karjerą“, – pažymėjo Čikagos komandos strategas Fredas Hoibergas.

„Neįtikėtina – tokių individualių pasirodymų dažnai nepamatysi. Tai išskirtinis atvejis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ savo nuostabą dėl J. Butlerio šou išreiškė ir kita „Bulls“ legenda Scottie Pippenas.

J. Butlerio rekordas:

M. Jordano rekordas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)