„Pirma diena, pirma treniruotė. Aišku, keistas jausmas, nes aš pats buvęs žaidėjas, o dabar daugiau dirbau su jaunimu. Šis pasikeitimas gana greitas ir netikėtas. Nieko, priprasime“, - po trečiadienio rytinės „Žalgirio“ treniruotės sakė S. Štombergas.

„Tai vienas geriausių Lietuvos krepšininkų, kuriuos aš žinau. Jis galėjo žaisti NBA ir aš gerbiu jį kaip asmenybę. Tai buvo mano noras matyti jį trenerio asistento pareigose“, - teigė A. Trifunovičius.

S. Štombergas teigė analizavęs „Žalgirio“ žaidimą. Eurolygos čempionu teigimu, dabar žalgiriečiams svarbiausiai reikia kovoti ir vykdyti trenerio nurodymus.

„Bėda ta, kad daug pralaimime. Reikia sugrįžti į pergalių kelią. Yra nemažai klaidų, kurias reikia ištaisyti. Nuo kažkokio atspirties taško mums reikia žengti tolyn. Žaidėjams reikia įkvėpimo. Dabar visi nusivylę, nes nori laimėti, o per tą didelį norą daug kas neišeina, per didelį norą pasipila klaidos.

Visi stengiasi, bet reikia šaltakraujiškumo, reikia įvykdyti trenerio nurodymus. Matosi, kad daug dirbama, atėjęs naujas treneris daug reikalauja ir žaidėjų. Jeigu viskas bus išpildoma, jeigu žaidėjai geriau vienas kitą supras, jeigu supras, ko iš jų norima – bus ir rezultatas“, - įsitikinęs buvęs krepšininkas.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Saulius prie mūsų prisijungė. Labai džiugu, kai žmogus pats viską praėjęs, gali patarti ne iš teorinių, o iš praktinių žinių. Saulius buvo geras krepšininkas, vienas iš mano idealų“, - sakė žalgirietis Mindaugas Kuzminskas.

„Žalgirio“ marškinėlius S. Štombergas yra vilkėjęs net tris kartus. Čia jis 1991 metais pradėjo savo profesionalaus krepšininko karjerą, tačiau po poros metų persikėlė į Kauno „Atletą“. Antrą kartą į tituluočiausią šalies klubą puolėjas sugrįžo 1997-aisiais ir po dvejų metų padėjo „Žalgiriui“ pirmą bei vienintelį kartą laimėti Eurolygos turnyrą. Po sėkmingo pasirodymo krepšininką įsigijo Bolonijos „Kinder“ (Italija). Dar kartą „Žalgirio“ marškinėlius S. Štombergas vilkėjo 2002-2003 metų sezone.

Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komandos vyriausiojo trenerio postą nuo šiol perims S. Štombergo kovų bendražygis Tomas Masiulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją