Neptūnas“ antradienį išvyksta į Turkijos miestą Izmirą, kur trečiadienį su vietos „Pinar Karsiyaka“ komanda kausis Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo grupės varžybose.

„Pasiruošę esame gerai, visi žaidėjai sveiki, tačiau neramina tai, kad mūsų varžovai žaidžia labai gerai, demonstruoja gerą formą. Todėl ir sukame galvas, kaip reikės juos sustabdyti“, – neslėpė K. Maksvytis.

Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda pirmosiose grupės varžybose nugalėjo Stambulo „Bešiktaš“ komandą, kuri Turkijos čempionato turnyrinėje lentelėje užima aukštesnę vietą.

Be to, būsimi „Neptūno“ varžovai Turkijos čempionato turnyrinėje lentelėje yra aukščiau už Stambulo „Galatasaray“ komandą, kuriai klaipėdiečiai du kartus nusileido Eurolygos varžybose.

„Izmiro komanda labai panaši į mus, nes jų žaidime dominuoja puolimas. Manau, kad bus įdomios ir gražios rungtynės. Koks mūsų pranašumas? Gal tas, kad kovojome Eurolygoje ir turime daugiau patirties“, – svarstė K. Maksvytis.

„Neptūno“ žaidėjas Arnas Butkevičius patikino, jog komanda į Turkiją išvyksta nusiteikusi kovingai.

„Treneris pasakojo, kad varžovai yra stipri, greitai puolanti, gerai tolimus metimus pataikanti komanda. Jos gretose yra penki legionieriai amerikiečiai, todėl komanda žaidžia amerikietiško stiliaus krepšinį. Tačiau kovosime. Ar bus pergalė? Pažadėti negaliu, bet labai stengsimės“, – tvirtino A. Butkevičius.

„Neptūnas“ šį sezoną oficialiose tarptautinėse varžybose dar nėra iškovojęs nė vienos pergalės.

„Tikrai nesiimsime kraštutinių priemonių, ritualų, kad tą pergalę prisikviestume. Tikiuosi, kad grįš praėjusio sezono patirtis, kai Europos taurės turnyre išvykose iškovojome ne vieną gražią pergalę, kurios iš mūsų niekas nesitikėjo“, – pabrėžė K. Maksvytis.

„Neptūno“ ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ dvikova vyks trečiadienio vakarą.

„Neptūnas“ Europos taurės turnyro „Last 32“ etape kaunasi M grupėje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) komandomis.

Europos taurės „Last 32“ etapo kovos baigsis vasario 11-ąją. Į aštuntfinalį žengs pirmąsias dvi vietas kiekvienoje grupėje užėmusios ekipos.

Praėjusį sezoną „Neptūnas“ debiutavo Europos taurės turnyre. Savo grupėje jie iškovojo 4 pergales, patyrė šešis pralaimėjimus ir į kitą etapą nepateko.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)