Europos taurės atidarymo rungtynes su Vilerbano „Asvel“ M. Bjelica pradėjo starto penkete ir per pirmą kėlinį pelnė 7 iš savo 16 taškų. Taip „Lietuvos rytas“ įgijo dviženklę persvarą – 24:13 – ir paskui visas rungtynes užtikrintai pirmavo bei nugalėjo 95:74.

24 metų 207 cm ūgio serbas rungtynes baigė turėdamas 16 taškų ir 7 atkovotus kamuolius – geriausius rodiklius per vienerias rungtynes šį sezoną.

„Tai, kaip žaidžiau šiandien, man nebuvo staigmena, – po mačo „BasketNews.lt“ tikino „Lietuvos ryte“ debiutuojantis aukštaūgis. – Tik anksčiau buvo sunku, nes „Lietuvos rytas“ man yra nauja komanda, su naujais krepšininkais ir nauju treneriu. Tačiau laikui bėgant aš pradedu rasti savo vietą aikštėje ir manau, kad galiu žaisti dar geriau“.

Skaudu skirtis su M. Nielsenu

Jei M. Bjelicos žodžiai pildysis, „Lietuvos rytas“ neturėtų pernelyg pajusti M. Nielseno netekties. Dėl šio krepšininko „Lietuvos rytas“ ir Valensijos „Pamesa“ komandos veda derybas ir puolėjas jau artimiausiu metu gali keltis į Ispaniją.

Tam, kad neprarastų galimybės Europos taurėje padėti Valensijos ekipai, M. Nielsenas pirmadienį neapsivilko „Lietuvos ryto“ marškinėlių. Jis nebuvo ir ant atsarginių žaidėjų suolo.

Žaidėjai apie puolėjo netektį sužinojo kiek anksčiau – likus dviems dienoms iki rungtynių. Nors mače su Vilerbano „Asvel“ australo indėlio lyg ir netrūko, antrus metus „Lietuvos ryte“ rungtyniaujantis Chuckas Eidsonas yra tikras, kad toks žaidėjas kaip M. Nielsenas yra nepakeičiamas.

„Praradęs tokį žmogų kaip Mattas, negali to nepajusti. Ir aikštėje, ir už jos ribų tai jausime. Jis žiauriai geras vaikinas, todėl labai sunku jį prarasti, – nuoskaudos neslėpė Ch. Eidsonas. – Tačiau šįvakar Milko pasitempė, Zavackas gerai pasirodė – mums tokio jų indėlio reikės ir ateityje“.

Nesulaikomas puolėjų tandemas

Pats Ch. Eidsonas pirmosiose Europos taurės turnyro rungtynėse pademonstravo tai, ką rodė visą šį sezoną – puikią sportinę formą. Jis surinko 16 taškų, 4 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

„Į krepšį metu tiek pat kartų, kaip ir pernai, – apie savo vaidmenį komandoje kalbėjo Ch. Eidsonas. – Gal tik daugiau savo rankose turiu kamuolį, todėl galiu rezultatyviai asistuoti ar padaryti kitus darbus“.

Į „kitus darbus“ Ch. Eidsonui šį sezoną įeina ir žaidimas sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Kai „Lietuvos rytas“ antroje rungtynių dalyje žaidė žemesniu penketu, būtent Ch. Eidsonas po krepšiu su Marijonu Petravičiumi sudarė aukštaūgių duetą.

Lygiai taip pat visas rungtynes savo universalumą demonstravo Mindaugas Lukauskis. Prie 23 taškų jis pridėjo 6 atkovotus ir tiek pat perimtų kamuolių.

„Užtat kiek kamuolių praradau“, – iš savęs pasijuokė M. Lukauskis, pagirtas už gerą darbą gynyboje.

Pirmasis blynas vilniečiams neprisivilo. Krepšininkai tiki, kad laimėjimas 21 tašku bus pamatas ateities pergalėms.

„Galbūt pergalė atrodė lengva, tačiau mus slėgė didelė atsakomybė: atidarymo rungtynės, jas transliuoja televizija, pilnutėlė arena, vienas krepšininkas paliko komandą. Bet mes susikaupėme ir parodėme, ką galime, – džiaugėsi M. Bjelica. – Svarbu taip žaisi ir ateityje. Vieningai“.