Jis atvyko iš Bostono (JAV) – lėktuvu skrido per Kopenhagą (Danija) ir Palangą bei galiausiai automobiliu pasiekė ir Klaipėdą.

Kai tik amerikietis pereis medicininę patikrą, galės įsijungti į „Neptūno“ treniruotes. Taigi, „Neptūnas“ jau treniruosis ir ruošis oficialioms sezono rungtynėms visos sudėties.

Primename, kad J. Baronas per savo karjerą yra laimėjęs Europos taurę (2013 m.) su Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda.

„Tai toks žaidėjas, kokio mes ir ieškojome – puikus snaiperis ir sukaupęs daug patirties. Jau vien tai, kad jis žaidė pajėgiose Europos komandose ir savo trofėjų kolekcijoje turi iškovojęs Europos taurę, daug ką pasako. Džiaugiamės, kad mums į savo ekipą pavyko pasikviesti šį krepšininką. Tikimės, kad jis lengvai įsilies į mūsų komandą ir bus svarbi jos dalis“, – po sutarties pasirašymo sakė „Neptūno“ komandos vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Amerikietis savo karjerą Europoje pradėjo atstovaudamas Ispanijos San Sebastiano „Gipuzkoa“ komandai. Vėliau persikėlė į Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija), Romos „Virtus“ (Italija), Fuenlabrados „Baloncesto“ (Ispanija), Bandirmos „Banvit“ (Turkija). Paskutinį sezoną jis rungtyniavo Šarlerua „Spirou“ (Belgija) gretose kartu su savo broliu Billy Baron, kuris prieš kelis sezonus žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje.

Belgijoje Jimmy Baron per 29 rungtynes aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 27 minutes, pelnydavo po 15,5 taško, dvitaškius mesdavo 58 proc. taiklumu (75/130), tritaškius – 39 proc. taiklumu (78/199).