- Prieš ir po NBA naujokų biržos buvo daugybė spekuliacijų apie J. Valančiūno kontraktą su „Lietuvos rytu“, klubo ir žaidėjo santykius, didžiulę išpirką, kuri, esą, netgi sutrukdys žaidėjui patekti į NBA. Kaip buvo iš tikrųjų?, - lrytas.lt paklausė „Lietuvos ryto“ klubo prezidento G. Vainausko.

- „Lietuvos rytas“ norėjo, kad J. Valančiūnas dar bent sezoną tobulėtų stipriame Europos klube, o jau paskui persikeltų į NBA. Bet žaidėjo svajonė buvo tuoj pat išvykti į NBA ir niekur kitur.

J. Valančiūnas norėjo iškart po naujokų biržos pasirašyti sutartį su NBA komanda. Tokiu atveju ir „Lietuvos ryto“ klubas būtų gavęs daug didesnę išpirką.

Bet mums pavyko susitarti su krepšininku ir taip suderinti jo, „Lietuvos ryto“ klubo bei Lietuvos rinktinės interesus.

Šie interesai – kad J. Valančiūnas dar sezoną rungtyniautų Lietuvoje, nes NBA, matyt, bus lokautas. Tokiu atveju jis negalėtų žaisti niekur, o pasibaigus lokautui vargu ar būtų pasirengęs iškart tapti NBA komandos dalimi.

Žinant tai, kad „Lietuvos ryte“ J. Valančiūnas gaus daug laiko aikštėje ir tai, kad šio krepšininko reikės rinktinei kitų metų olimpiadoje Londone, likti Vilniuje yra teisingiausias sprendimas tiek J. Valančiūnui, tiek „Lietuvos rytui“, tiek Lietuvos rinktinei ir visam Lietuvos krepšiniui.

„Raptors“ žiūri į ilgalaikę perspektyvą, neieško trumpalaikės naudos. Pagal Toronte pasirašytą sutartį, kitų metų vasarą J. Valančiūno kontraktas su „Lietuvos rytu“ baigs galioti ir jis taps NBA žaidėju.

„Norisi tikėti, kad Jonas liks Lietuvos patriotas ir, skirtingai negu Žydrūnas Ilgauskas, atstovaus šalies rinktinei daug metų“, - portalui lrytas.lt sakė G. Vainauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją