„Ar rugsėjį tikėjausi, kad mes būsime patys geriausi, o aš sezono treneris?“, - klausimu į klausimą atsakė R. Juška. – Tikrai ne“.

Šį sezoną Palangos septyniolikmečiai MKL reguliariame sezone iškovojo 10 pergalių ir patyrė 8 nesėkmes bei užėmė trečią vietą. Ketvirtfinalyje R. Juškos auklėtiniai įveikė Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtinius, pusfinalyje nukarūnavo čempionus Vilniaus Šarūno Marčiulionio akademijos krepšininkus, o finale palaužė dar vieną saboniukų komandą.

„Darbas, tikėjimas ką darai, tikėjimas savo vaikinais“, - tokias priežastis paklaustas, kas lėmė pergalę, pažėrė R. Juška. - Pavyko suburti sėkmingą kolektyvą. Tiek pačių vaikinų, tiek jų tėvelių. Jie labai padėdavo, užjausdavo, pabardavo. Daug padėjo ir Palangos sporto centro kolektyvas. Tai nėra tik mano vieno nuopelnas. Džiaugiuosi, kad tai nėra tik mano vieno pergalė, o visas būrys žmonių prie to prisidėjo“.

Krepšinio specialistai šį sezoną teigė, kad R. Juška ir Palangos sporto centro komanda MKL čempionatą laimėjo tik individualaus meistriškumo dėka. Treneris pažymi, jog jis žaidėjų aikštėje nevaržo, tačiau negalima teigi, kad palangiškiai nebuvo komanda.

„Man svarbiau paruošti žaidėjus individualiai stiprius“, - pasakojo Palangos SC treneris. - Tačiau parodėme, kad esame stiprūs ne tik pavieniai žaidėjai, bet ir laimėjome su visa komanda. Dvigubas pasiekimas. Jeigu kas bando sakyti, kad mes nieko nedarome – tai netiesa. Puikiai komanda gynėsi. Žinoma, mūsų puolimas buvo daugiau individualesnis, tačiau tam irgi reikėjo laiko, komanda turėjo priprasti vienas prie kito. Leidžiu žaidėjams aikštėje improvizuoti, tačiau vaikinai žino mano stilių ir to stiliaus laikosi“.

Šį sezoną Palangos SC komandą į pergales vedė Matas Budrys. Septyniolikmetis puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų ir atkovodavo po 8 kamuolius. Ernestas Bružas įmesdavo po 16 taškų, Mantas Aukselis ir Rokas Mažionis - po 12.

„Turime krepšininkų, kurie ateityje gali būti puikiai žaidėjais“, - neabejojo R. Juška. - Tai ir Erikas Kubilius, ir Matas Budrys. Tai tie žaidėjai, iš kurių daug tikiuosi ir jie gali daug pasiekti. Sėkmingai žaidžia R. Mažionis, Gytis Šleinius. E. Bružas tapo taikliausiu lygos tritaškininku“.

Paklaustas apie svarbiausias gyvenimo pergales, R. Juška šiek tiek susimąsto. Prieš devynerius metus jis jau yra tapęs Lietuvos čempionu.

„Šį sezoną mano ir vaikinų laimėtas MKL čempionatas yra vienas didžiausių laimėjimų“, - kalbėjo treneris. - Prieš devynerius metus buvome laimėję jaunimo čempionatą, tai gal devyniolikmečių auksas šiek tiek svarbesnis, nes šiuo metu tokios pirmenybės jau nebeorganizuojamos. Prieš 9-erius metus mus bandė nuvertinti, jog žaidė tik 12-a komandų ir mes laimėjome. Tai šį sezoną nugalėjome net 52-iejų komandų turnyre. Tai aišku, kad šįkart buvo sunkiau“.

Treneris neabejoja, kad kitą sezoną jo komanda vyriausiųjų čempionate jau nebebus tik eilinė mažo miesto komanda. Prieš čempionus visi kausis su dviguba energija.

„Man pačiam motyvacijos tikrai netrūks, kartelė jau pakelta aukštai“, - šypsojosi R. Juška. - Jau tą pačią dieną, po rungtynių, savo mažiukams vaikams pasakiau: 1985-1986 metais gimę vaikinai buvo čempionai, dabar 1995-1996 metais gimę vaikinais tapo čempionais, o dabar jau jūsų eilė (R. Juška treniruoja ir 2005-2006 m gimusius berniukus). Žinoma, kitas sezonas bus sunkesnis. Mes jau būsime čempionai, todėl pradėsime dar anksčiau ruoštis. Lengviau tikrai nebus. Juk laimėti lengviau nei apginti titulą“.

Malonumas darbui ir yra viena iš priežasčių, kuri padeda treneriui ir toliau siekti pergalių.

„Norint vaikinus padaryti čempionais reikia labai daug darbo. Dirbome daug metų, vasaromis, savaitgaliais. Per metus to nepadarysi“, - tikino specialistas. - Viską, ką turėjome, pasiekėme tik darbu. Esu labai reiklus treneris. Man patinka dirbantys žmonės. Norėčiau žaidėjams būti ir diktatorius, ir draugas. Tačiau draugu būti nelabai pavyksta (juokiasi, - red. past.). Kai esi reiklus, tenka ir balsą pakelti, o jaunimas įsivaizduoja, kad, koks esi aikštėje, toks ir už jos ribų“.

Treneris pripažino, kad pačiam miestui ši septyniolikmečių vaikinų pergalė nėra itin reikšminga, tačiau R. Juška džiaugiasi, kad tarp garsiausių „Vasaros sostinės“ sportininkų yra ir krepšininkai.

„Manau, Palangos miestas sunkiai suvokia, ką reiškia laimėti tokį čempionatą“, - svarstė treneris. - Tie, kas domisi, tai tikrai supranta, o paprastam žmogui, tai nėra didelis įvykis. Tačiau tie, kurie supranta, ką reiškia aplenkti 52 komandas ir tapti čempionais, tai - svarbus dalykas. Lengvaatletis Tomas Intas yra dalyvavęs pasaulio čempionate, boksininkai dalyvavo Europos ir planetos pirmenybėse. Sportas Palangoje yra aukštumoje. Džiaugiamės, kad ir krepšininkams pavyko, tai pasiekti. Renaldas Seibutis mus garsina, tikiuosi, kad ir dar krepšininkų bus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)