Iš rinkimuose dalyvavusių 14057 DELFI skaitytojų G. Petronytei savo balsą skyrė 3071 respondentas (29,3 proc.). Antrąją vietą užėmė Sandra Valužytė-Linkevičienė (2312 balsų), trečiąją – Aušra Bimbaitė (1481).

„Džiaugiuosi, kad tokiu būdu atkreipiamas dėmesys ir į moterų krepšinį“, – teigė geriausia 2009 m. Lietuvos krepšininkė, paminėjusi, kad savo balsą atiduotų S. Valužytei-Linkevičienei.

G. Petronytė 2009-uosius gali drąsiai vadinti geriausiais karjeroje. 20-metė vidurio puolėja šiemet buvo pripažinta perspektyviausia Europos jaunąja krepšininke. Sportininkė aikštėje įrodė, kad įvertinimas nėra atsitiktinis. Europos 20-mečių čempionate G. Petronytė vidutiniškai per rungtynes pelnė po 20,6 taško, atkovojo po 11 kamuolių ir atliko po 2,89 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuva turnyre užėmė tik 12-ą vietą, bet aukštaūgė vis tiek buvo išrinkta į geriausių čempionato žaidėjų simbolinį penketą.

Europos moterų čempionate vidurio puolėja taip pat rungtyniavo puikiai – 10,2 taško ir 6,8 atkovoto kamuolio.

Vasarą išsiskyrė G. Petronytės ir Vilniaus TEO klubo keliai. Lygiaverčių varžovių nacionaliniame čempionate neturėjusios aukštaūgės karjera pasuko į Graikiją, puolėja užsivilko Atėnų „Athinaikos“ ekipos marškinėlius.

„Labai pasiilgstu Lietuvos, – atviravo žaidėja. – Jeigu būtų puikios sąlygos, žaisčiau gimtoje šalyje. Gaila, kad Naujuosius Metus teks sutikti Graikijoje.“

„Komanda, kurioje žaidžiu, – labai draugiška. Šiemet jai iškelti labai aukšti tikslai – tapti Graikijos čempionėmis, laimėti Europos taurę. Laukia tikrai sunkus darbas. Iš legionierės ten daugiau reikalaujama. Kiekviena Graikijos komanda turi pajėgias aukštaūges legionieres, pačios graikės nėra aukštos krepšininkės. Todėl žaisti nėra lengva. Moterų krepšinio lygis Graikijoje žymiai aukštesnis nei Lietuvos“, – įspūdžiais dalijosi 195 cm ūgio krepšininkė.

DELFI primena, kad geriausio 2009 m. krepšininko rinkimuose nugalėjo Linas Kleiza.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją