Jie džiaugiasi daug patirties sukaupusių tėvų duodamais patarimais.

„Žinoma, tėtis duoda patarimų. Kalbamės po kiekvienų rungtynių, o jis pasako kokias klaidas dariau. Tėtis buvo krepšininkas, todėl aš labai noriu pratęsti šeimos tradicijas. Manau, kad to nori ir Aidas, ir Domantas, ir kiti komandos draugai“, – sakė M. Šerkšnas.

Ne mažiau svarbūs vaikinams yra ir marškinėlių numeriai – jie pasirinko tuos skaičius, kurie per visą karjerą lydėjo jų tėvus.

„Iš pradžių norėjau rinktis 15-ą numerį, bet galiausiai apsikeičiau su komandos draugu ir pasirinkau 14-ą. Įprastai rungtyniauju vienuoliktu numeriu, tačiau jis rinktinėje tenka D. Saboniui. Jeigu pateksiu į dvyliktuką, būtų labai smagu gauti 14-ą numerį“, – sakė A. Einikis.

Vaikinai jau žino, ką reiškia atstovauti nacionalinei komandai ir vilkint jos marškinėlius iškovoti medalius. Praėjusią vasarą D. Sabonis, A. Einikis ir M. Šerkšnas pateko į Lietuvos penkiolikmečių rinktinės dvyliktuką ir kartu su ja triumfavo Turkijos Trabzono mieste vykusiame jaunimo olimpiniame festivalyje.

Šiemet patekti į nacionalinę komandą jie nori dar labiau, nes šešiolikmečių Europos čempionatas liepos 19-29 d. bus surengtas Lietuvoje.

„Šį sezoną demonstravau geresnius rezultatus, todėl laukiau vasaros. Labai apsidžiaugiau, kai treneris paskambino ir pakvietė į rinktinę. Čempionatas vyks Lietuvoje, todėl stimulas patekti į rinktinę yra dar didesnis. Pirmenybes matys daug žmonių, todėl labai noriu žaisti vilkėdamas marškinėlius su savo šalies pavadinimu“, – sakė M. Šerkšnas.

Lietuvos rinktinė Panevėžyje ir Vilniuje vyksiančiame Europos jaunučių čempionate kovos C grupėje kartu su Serbijos, Vokietijos ir Slovėnijos bendraamžiais.