Prasidėjus ketvirtam kėliniui šeimininkai buvo priekyje 78:64 ir tvirtai laikė mačo vadeles savo rankose, tačiau netaiklių DeMaro DeRozano metimų serija ir nesėkmingas puolimas leido „Pacers“ grįžti į kovą dėl pergalės: likus žaisti 26 sek. komandas teskyrė trys taškai ir kamuolys priklausė svečiams – 87:84.

Visgi jie suklydo, o D. DeRozanas realizavo abi baudas ir užtvirtino saviškių pergalę.

11 taškų, kuriuos per visą lemiamą ketvirtį sukrapštė „Raptors“ – septintųjų serijos rungtynių NBA lygos antirekordas.

Iš viso D. DeRozanas šioje dvikovoje atliko net 32 metimus iš žaidimo, o pataikė 10. Jis surinko 30 taškų, bet buvo vienas netaikliausių rungtynių žaidėjų.

J. Valančiūno sąskaitoje per 28 minutes – 10 taškų (4/10 dvitaškiai, 2/2 baudos), 15 atkovotų kamuolių, 1 rezultatyvus perdavimas, 1 blokas varžovui, 1 klaida ir 3 pražangos.

Dėl vietos NBA Rytų konferencijos finale „Raptors“ susikaus su Majamio „Heat“ krepšininkais, kurie taip pat 4:3 eliminavo Šarlotės „Hornets“. Dwane'o Casey auklėtiniai šioje serijoje irgi turės namų aikštės pranašumą.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 30 (10/32 metimai iš žaidimo, 9/9 baudos), Normanas Powellas 13, Kyle'as Lowry (9 rez. perd.) ir Patrickas Pattersonas po 11, Jonas Valančiūnas 10 (15 atk. kam.), Cory Josephas 8 taškai.

„Pacers“: Paulas George‘as 26 (4/7 tritaškiai, 12 atk. kam., 7 klaidos), George‘as Hillas 19 (3/4 tritaškiai), Monta Ellisas 15, Rodney Stuckey 9, Ianis Mahinmi 6 taškai.

Paskutinį kartą kanadiečiai į antrą NBA atkrintamųjų varžybų ratą pateko 2001 m., kuomet ketvirtfinalyje 3:2 nugalėjo Niujorko „Knicks“ klubą ir žengė į pusfinalį, kuriame tik po atkaklios kovos 3:4 nusileido Filadelfijos „76ers“ ekipai. Nuo to laiko „Raptors“ dar šešis kartus dalyvavo atkrintamosiose, tačiau visus sykius pasirodymą baigė jau pirmame etape.

Ypač sunkūs „Raptors“ komandai buvo pastarieji trys sezonai. 2014-aisiais metais Toronto komanda užėmė trečią Rytų konferencijos vietą (48/34), tačiau atkrintamosiose vėl sustojo ir 3:4 nusileido Bruklino „Nets“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)