Nors specialistui tik 32-eji metai ir jis yra jauniausias lygos treneris, tačiau G. Petrauskas turi nemažą patirties bagažą. Treneris šešerius metus dirbo LKL lygoje, kurioje treniravo Palangos „Naglio“, Kėdainių „Nevėžio“ bei „Šiaulių“ ekipas.

Praėjusį sezoną specialistas dirbo Vengrijos lygoje žaidžiančios Pakšo „Atomeromu“ ekipos strategu. Tiesa, įpusėjus sezonui sutartis abipusiu susitarimu buvo nutraukta.

„Nors šis pusmetis nebuvo lengvas, tačiau kaip jaunas treneris galiu tai priimti tik kaip gerą patirtį. Pamačiau kitokį krepšinio stilių bei kultūrą“, – sakė G.Petrauskas.

Treniruodamas „Šiaulių“ ekipą kaunietis 2014-aisiais tapo BBL čempionu, o 2012-aisiais iškovojo LKF taurės bronzos medalį. Šie pasiekimai yra didžiausi stratego karjeroje.

Ateidamas į Utenos komandą ir perimdamas vairą iš Antano Sireikos, strategas spaudimo nejaučia. Panašioje situacijoje jis buvo ir praeityje.

„Kai prieš penkerius metus atėjau dirbti į „Šiaulius“, ekipa buvo laimėjusi 9 kartus bronzos medalius LKL lygoje. Nepasakyčiau, kad dabar yra didelis spaudimas. Sireika paliko aukštai iškeltą kartelę ir reikia tai pratęsti“, – ramiai dėstė naujasis Utenos ekipos vairininkas.

– Ar ilgai svarstėte priimti „Juventus“ pasiūlymą?

– Ne, derybos nebuvo ilgos. Žinojau apie klubo stabilią situaciją, miesto ir sirgalių didelę paramą klubui. Sunku apsispręsti nebuvo.

– Ar jau vyksta komplektacijos darbai?

– Vyksta derybos, kalbamės su kai kuriais krepšininkais iš praėjusio sezono. Pirmiausia ieškome ir bendraujame su lietuvių tautybės krepšininkais, o vėliau prijungsime ir legionierius. Žydrūnas Urbonas su Eimantu Skersiu stebi rinką, ją stebėjo ir iki manęs. Jie atlieka puikų darbą. Žinoma, jie dabar konsultuojasi su manimi ir kartu ieškome geriausių variantų.

– Ko tikitės iš artėjančio sezono?

– Kaip treneris, tikiuosi, kad pavyks pasiimti kažko naujo, išbandyti ir pritaikyti naujas idėjas, įgyti geros patirties. Kaip komanda, tikiuosi, kad būsime kovingi ir konkurencingi. Nenorime užleisti savo pozicijų.

– Kokia yra jūsų komandos vizija? Kokį žaidimo stilių turėtų demonstruoti „Juventus“?

– Nėra vieno aiškiai nubrėžto modulio. Negaliu teigti, kad žaisime kažkokiu konkrečiu stiliumi, kai dar neturime sudėties. Nepavykus susitarti su vienais žaidėjais, galbūt, teks ieškoti kitų. Žaidimo modulis gali keistis. Kaip ir seniau, stengsiuosi propaguoti greitą žaidimo stilių.

– Ką manote apie jūsų buvusios ekipos „Šiaulių“ situaciją?

– Komanda neteko generalinio rėmėjo, pasikeitė prezidentas. Iš klubo išėjo ilgametis jos vadovas Adomas Klimavičius. Sugrįžusiam Antanui Sireikai galbūt pavyks pritraukti naujų rėmėjų, o su naujais vėjais pakils ir „Šiaulių“ klubas.

– Ar sekėte praėjusį LKL sezoną? Ar pasikeitė kas per tuos metus, kai jūsų nebuvo?

– „Lietkabelis“ šovė iš 7-osios pozicijos į antrąją, tai pasikeitimų tikrai buvo. Manau, kad lygos tendencijos yra aiškios, krepšinio bei organizacinis lygis kasmet kyla, dėl ko tikrai yra smagu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)