LKL reguliariajame sezone pirmą vietą užėmęs „Lietuvos rytas“ dukart įveikė kauniečius, kurie liko tik ketvirti – 90:58 ir 86:84.

„Norisi dar šį vakarą turėti gerą baigiamąją treniruotę ir rytoj važiuoti į „Siemens“ areną žaisti rungtynes. Manau, buvo pakankamai laiko pasiruošti rungtynėms. Retai tokioje stadijoje būna, kad turi savaitę laiko ruoštis. Matau ir iš žaidėjų, kad norime važiuoti ir žaist“, - sakė G. Krapikas.

Strategas teigė, jog nors „Žalgiris“ ir nusileido vilniečiams, buvo pakankamai gerų epizodų.

„Aš manau, kad mes ir paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse atlikome daug gerų dalykų. Nors rungtynes ir pralošėme, bet buvo neblogų momentų, kuriuos reiks pakartoti. Be abejo, yra keletas taisytinų dalykų, kuriuos šią savaitę stengėmės taisyti“, – kalbėjo treneris.

Šiais metais serija tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ bus neįprastai trumpa. Eilę metų kauniečiai ir vilniečiai kovėsi finalo serijoje iki keturių pergalių. Šį kartą pusfinalyje pakaks tik dviejų laimėjimų.

„Ta įtampa dirbant „Žalgiryje“ visada yra vienoda – visada didelė. Tikslai visada patys didžiausi, niekam nesvarbu, kokios komandos, kokie žaidėjai, kokios sudėtys žaidžia. Tikslai visada išlieka patys didžiausi. Šitame bare nieko naujo – spaudimas visada didelis“, – sako G. Krapikas.

„Įtampa tame, kad atkrintamosios rungtynės ir norint tapti čempionais mums reikia laimėti. Tiek mums, tiek „Rytui“ tai svarbios rungtynės. Žaidžiant su „Rytu“ visada yra didelis ažiotažas, o šiemet mes su jais susitinkame pusfinalyje, tai ažiotažas dar didesnis. Tačiau mes apie stengiamės negalvoti. Stengiamės koncentruotis rytojaus rungtynėms ir laimėti“, – teigė „Žalgirio“ gynėjas Vytenis Lipkevičius.

G. Krapikas nesiryžo kategoriškai teigti, kam bus naudingesnė trumpesnė finalo serija.

„Jeigu laimi tai serija buvo geresnė. Jeigu teoriškai, be abejo būtų sunkiau keturis kartus laimėti prieš „Rytą“. Aš manau, ir jiems tas pats. Taip kad šiuo atveju trumpesnė serija... Be to, dar nesame su jais susitikę pusfinalyje, bent jau man neteko. Taip kad žiūrėsime, kaip čia bus. Kiekvienos rungtynės svarbios ir pačios pirmos. Prie keturių pergalių serijos dar būna galimybė atsitiesti, grįžti į kovą, o čia dar didesnė vertė kiekvienos pergalės. Pirmų rungtynių – ypač“, – sakė G. Krapikas.

„Rungtynės bus įtemptos. Tiesiog kurie rodys daugiau noro ir ryžto tie ir nugalės. Serija trumpesnė, todėl kiekvienos rungtynes dar svarbesnės. Dabar mūsų tikslas stengtis laimėti Vilniuje ir grįžti namo, kur mūsų lauks savi sirgaliai“, - teigė V. Lipkevičius.

Penktadienį Vilniuje „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ susitiks 19 val. Antroji dvikova Kaune – pirmadienį 18.40 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)