Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad komandos tikslai, nepriklausomai nuo varžovų, nesikeičia. Žalgiriečiai turi uždavinį patekti į TOP-16 etapą.

„Sužinojome varžovus ir dabar visų laukiame „Žalgirio“ arenoje. Praėjusį sezoną mums pavyko įveikti Madrido „Real“ komandą. Vėl susitiksime su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, su kuria praėjusį sezoną pasidalinome po pergalę. Taip pat turėsime galimybę pakrikštyti Eurolygos naujokes „Nižnyj Novgorod“ ir Sasario ekipas. Laukiame paskutinio varžovo, bet burtais esame patenkinti. Namuose su žiūrovų pagalba turime su bet kuo kovoti kaip lygūs su lygiais ir siekti tikslo – patekti į TOP-16 etapą“, - sakė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas burtų traukimo ceremoniją stebėjo Palangoje, kur darbuojasi Lietuvos vyrų rinktinės treniruočių stovykloje.

„Dabar jau žinome komandas, su kurioms teks žaisti, tačiau jų sudėtys dar nėra galutinai sukomplektuotos. Seksime šį procesą atidžiau ir ruošimės būsimoms kovoms teoriškai, o po to ateis laikas ir žaidimo analizei. Kol kas iš klubų pavadinimų didesnių išvadų daryti dar negalime“, - teigė G. Krapikas.

„Real“ ir „Anadolu Efes“ komandos „Žalgirio“ arenoje lankysis jau trečius metus iš eilės. Tuo tarpu „Nižnyj Novgorod“ ir Sasario „Dinamo Banco di Sardegna“ ekipos debiutuos Eurolygoje.

„Traukiant burtus iš pirmų dviejų krepšelių bet kuris derinys lemtų stiprius klubus. Ar CSKA su „Maccabi“, ar „Real“ su „Anadolu Efes“ – šie varžovai yra neabejotinai galingi. O toliau viskas priklausys nuo to, kokias sudėtis surinks Eurolygos debiutantai. Mūsų pirminis tikslas yra TOP-16 etapas, tad minimaliai turėsime aplenkti bent dvi komandas. Žinoma, stebėsime ir atrankinio etapo kovas, po kurių paaiškės paskutinis mūsų varžovas“, - paaiškėjus didžiajai daliai oponentų, sakė G. Krapikas.

Atrankos etape dėl vienintelės vietos Eurolygoje susigrums Kazanės „Unics“ (Rusija), Zelionos Guros „Stelmet“ (Lenkija), Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis), Nymburko ČEZ (Čekija), Vilerbano „ASVEL“ (Prancūzija), Ostendės „Telenet“ (Belgija), Rygos VEF (Latvija) ir Strasbūro SIG (Prancūzija) komandos.