Tačiau jo, kaip krepšininko, laimėjimai – kur kas įspūdingesni: 1987 metų SSRS čempionato auksas su „Žalgiriu“, 1992 m. Barselonos olimpinių žaidynių bronza ir 1995 m. Europos pirmenybių sidabras.

Portalas „sports.ru“ kaip tik ir nusprendė pakalbinti G. Krapiką apie tuos laikus, kai jis atstovavo Lietuvos rinktinei lengvojo krašto pozicijoje, o šalia jo žaidė tokios krepšinio legendos, kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis bei kiti.

„Manau, A. Sabonis būtų buvęs žvaigžde net JAV „Svajonių rinktinėje“, jei tik į Ameriką būtų išvažiavęs anksčiau, kai dar buvo sveikos jo kojos ir Achilo sausgyslė netrūkusi. Būtų nuvykęs ten būdamas 20-ties, tai visi būtų pamatę tai, ko dar neregėjo. O čia žaidė vienu metu už penkias komandas ir rinktines, tai ir neatlaikė krūvio...“, – krimtosi neidealiai Sabui susiklosčiusia karjera G. Krapikas.

Jis prisipažino, kad iki šiol su šiurpuliukais prisimena Lietuvos rinktinės debiutą 1992 metų Barselonos olimpinės žaidynėse ir ten iškovotus istorinius bronzos medalius bei, žinoma, pusfinalio dvikovą su su iš visų ryškiausių NBA žvaigždžių sudaryta JAV „Svajonių rinktine“ (76:127).

„Tiek man, tiek kitiems tai buvo kažkas nerealaus. Tuo, kad mes iškart laimėsime bronzą, niekas netikėjo. Ji mums prilygo olimpiniam auksui. Į pusfinalį su amerikiečiais išėjome galvodami kitą dieną laukiančias apie rungtynes dėl trečios vietos. Žinojome, kad prieš JAV rinktinę neturime šansų.

Man asmeniškai teko grumtis su Michaelu Jordanu, Scottu Pippenu ir Clyde'u Drexleriu. Džiaugiausi, kad žaidžiau už savo šalies rinktinę, be to, ne bet kur, o olimpiados pusfinalyje prieš JAV „Svajonių rinktinę“ ir dar pelniau penkis taškus“, – su pasididžiavimu prisiminė G. Krapikas.

Rungtynėse su amerikiečiais G. Krapikas per 13 min. įmetė 5 taškus (1/2 dvitaškis, 1/1 tritaškis), atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir suklydo 3 kartus. Visus savo taškus jis surinko per Larry Birdą.

Taiklūs G. Krapiko metimai – vaizdo įraše nuo 20:57 min. ir 59:25 min.:

Po dienos vykusiame mažajame finale lietuviai 82:78 įveikėNepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) rinktinę ir pirmą kartą istorijoje pasidabino olimpiniais bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)