Kroatijos krepšinio federacija taip pat atsisakė remti Adrijos lygą, kuri simpatizuoja Eurolygai, o ne FIBA organizuojamam Čempionų lygos turnyrui.

Anksčiau apie palaikymą FIBA organizacijai pranešė Serbijos, Ispanijos, Rusijos ir Graikijos krepšinio federacijos.

Primename, kad į karą su Eurolygos organizacija stojusi FIBA visų pirma nusitaikė į šios organizacijos rengiamas Europos taurės varžybas. Šalių federacijų reikalaujama, kad komandos žaistų naujame FIBA organizuojamame Čempionų lygos turnyre.

FIBA jau yra paskelbusi, kad iš 2017-ųjų Europos čempionato diskvalifikuojamos Juodkalnija, Kroatija, Makedonija, Bosnija ir Hercegovina Ispanija, Rusija, Serbija ir Slovėnija.

Dar šešioms šalims – tarp jų ir Lietuvai – taip pat gresia identiškos sankcijos.

Lietuvoje situacijos įkaitu kol kas yra tapęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, trečiadienį sulaukęs LKF kirčio. Paskelbta apie sprendimą suspenduoti sostinės klubą, jei jis nenutrauks sutarties su Eurolyga ir kitą sezoną žais ne FIBA organizuojamame Čempionų lygos turnyre, o Europos taurėje.

Manoma, kad nuo kito sezono FIBA gali imtis spaudimo ir dėl Eurolygoje rungtyniaujančių klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)