Pirmadienį laiškus iš FIBA sulaukė Turkijos, Ispanijos, Lietuvos, Graikijos, Italijos ir Rusijos federacijos. Juose išdėstoma susidariusi situacija Europos krepšinyje – įsivyravus konfliktui tarp Eurolygos ir FIBA, net dukart per sezoną rinktinės ir klubai žais rungtynes tą pačią dieną.

Eurolygos vadovybė jau paskelbė kito sezono tvarkaraštį, o jame nėra suplanuotų „langų“ rinktinių dalyvavimui atrankos varžybose. Šis sprendimas reiškia, kad nacionalinės komandos atrankos varžybose į 2019-ųjų pasaulio čempionatą turės kautis ne tik be NBA, bet ir be Eurolygos krepšininkų.

Pavyzdžiui, lapkričio 23 d. Lietuva išvykoje sužais debiutines rungtynes su pirmą atrankos barjerą įveiksiančia komanda. Tą patį vakarą žalgiriečiai namuose galynėsis su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) krepšininkais.

Analogiška situacija susidarys ir vasario 23 d., kai Kauno ekipa žais atsakomąsias rungtynes svečiuose su tais pačiais varžovais, o Lietuvos nacionalinė komanda savoje teritorijoje priims Vengriją.

Neišsprendžiamas galvosūkis, kaip pasidalinti žaidėjais, Dainiui Adomaičiui ir Šarūnui Jasikevičiui kils ir per likusius FIBA kalendoriaus „langus“, kadangi rinktinių ir Eurolygos dvikovas skirs vos kelios dienos.

Ir nors pati Eurolyga skelbia, kad žaidėjai galės laisvai rinktis – atstovauti klubui ar rinktinei – neabejojama, kad šiems „pasirinkimams“ kelią užstos komandų vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)