LKF Vykdomasis komitetas (VK) antradienį priėmė sprendimą, kad rinktinei vadovaus Dainius Adomaitis – už Klaipėdos „Neptūno“ strategą balsavo 10 iš 14 VK narių. Rimas Kurtinaitis gavo tris balsus.

Tiesa, pagrindiniai kandidatai buvo kiti.

LKF vadovas Arvydas Sabonis, pasitaręs su žaidėjais sudarė prioritetinį sąrašą. Jo viršuje buvo Jonas Kazlauskas. Tačiau jis atsisakė tęsti darbą rinktinėje.

Toliau rikiavosi „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, tačiau ir jis pasiūlymo atsisakė. Tada atėjo eilė D. Adomaičiui.

„Arvydas kalbėjosi ir su kandidatais, ir su žaidėjas. Buvo penki kandidatai, tačiau Jonas Kazlauskas ir Šarūnas Jasikevičius atkrito. Š. Jasikevičius teigė, kad nori daugiau laiko skirti šeimai. Tada ėjome prie kitų kandidatų. R. Kurtinaitis nebuvo prioritetas ir su juo kalbos nebuvo“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pagal prioritetinį A. Sabonio sąrašą, kuris buvo sudarytas po pokalbių su žaidėjais, ketvirtoje vietoje buvo Kęstutis Kemzūra, o tik penktas – R. Kurtinaitis.

„Aš asmeniškai palaikiau Rimo Kurtinaičio kandidatūrą. Žinoma, D. Adomaitis yra puikus treneris, tačiau jis yra ateities treneris“, – teigė VK narys Vydas Gedvilas.

Trenerių asociacija pasiūlė K. Maksvyčio kandidatūrą, tačiau buvo pasirinktas D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)