„Nuo pirmos iki paskutinės minutės buvau patenkintas savo komandos žaidimu, nes kontroliavome rungtynių eigą. Mes ruošėmės gynybai prieš greitą varžovų puolimą ir „Žalgiris“ greitame puolime pelnė vos 4 taškus. Manau, tai ir buvo pagrindinė pergalės priežastis.

Tiesa, rungtynių pabaigoje leidome žalgiriečiams pelnyti lengvus taškus, bet nepaisant kelių nesėkmingų momentų rungtynių pabaigoje esu patenkintas tuo, ką šiandien mačiau“, - sakė Valensijos klubo strategas Svetislavas Pesičius.

Ispanijos klubo treneris taip pat negailėjo pagyrų R. Javtokui.

„Robertas yra Robertas. Žinoma, nei vienas žaidėjas nėra tobulas, tačiau R. Javtoko patirtis mums labai naudinga. Tai vienas iš komandos lyderių ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų“, - sakė S. Pesičius.

Tuo tarpu žalgiriečiai susitaikė su pralaimėjimu ir jau žvelgia į ateitį.

„Sužaidėme tiek gerų, tiek prastų atkarpų, kuriose trūko koncentracijos. Taip pat mums didelių problemų pridarė Jeremy Richardsonas, kuris šiandien pelnė daug taškų ir mums tai buvo staigmena.

Pirmoje rungtynių pusėje gerai gynėmės, neleidome pelnyti taškų iš po krepšio, tačiau susidūrėme su bėdomis, kai reikėjo stabdyti varžovų tolimus metimus. Bet kokiu atveju, sveikinu savo komandą, kuri nors ir atsilikdama kovojo iki paskutinės sekundės. Nepataikėme keleto metimų iš patogių padėčių.

Bet kokiu atveju gyvenimas tęsiasi, krepšinis yra sportas, o mes stengsimės ruoštis kitoms rungtynėms. Pralaimėjimas nėra kafastrofa. Tai – patirtis. Turime dirbti toliau ir siekti užsibrėžtų tikslų“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris Elias Zouros.

Graikas taip pat atmetė bet kokius priekaištus atskiriems žaidėjams.

„Mes esame komanda. Taip, galbūt šiandien Marcusui Brownui nesisekė, tačiau jis yra žmogus. Komanda laimi, komada ir pralaimi. Aš visada ginsiu savo žaidėjus. Su savo žaidėjais aš eičiau į karą“, - emocingai kalbėjo E. Zouros.

„Pirmus du kėlinius sužaidėme neblogai, tačiau antroje rungtynių pusėje žaidėme prastai. Manau, kad ir vėl klaidos mus „palaidojo“. Jau atrodo užsikabiname, prisivejame varžovus, tačiau vėl prarandame kamuolius lygioje vietoje. Treneris akcentavo, kad reikia stabdyti jų greitą puolimą, tačiau būtent šio nurodymo mes neišpildėme“, - sakė Paulius Jankūnas.

„Leidome atakuoti laisviems varžovams ir leidome pelnyti daug lengvų taškų iš po krepšio. Taip pat prametėme daug tolimų metimų. Kuo tai paaiškinti? Nežinau, jei žinočiau pasakyčiau. Tiesiog reikia dirbti toliau“, - teigė Tomas Delininkaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją