LKKA krepšininkės rungtynes pradėjo įspūdingai - 16:0, tačiau vėliau pabudo ir prancūzės - vienu metu net buvo persvėrusios rezultatą - 39:35.

Tai LKKA atstovėms buvo lyg šaltas dušas, privertęs sukrusti - netrukus sužaista atkarpa 32:3 ir iškovota užtikrinta pergalė.

Daugiausiai prie pergalės prisidėjo Lina Pikčiūtė, surinkusi 21 tašką, Sandra Šalčiūtė pridėjo - 12, Monika Petrauskaitė - 8, Vitalija Kaminskytė - 7 tšk.

Ši pergalė LKKA merginoms garantavo pirmąją vietą A grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį. Ketvirtadienį turėtų paaiškėti LKKA krepšininkių ketvirtfinalio varžovės. LKKA atgauti jėgas ir pasiruošti šiam svarbiam etapui turi dvi laisvas dienas.

Priminsime, kad pirmose rungtynėse LKKA 65:47 palaužė šeimininkes - Kordobos universiteto (Ispanija) krepšininkes.

Merginų varžybose kovas pradėjo 12 ekipų, suskirstytos į keturis pogrupius. Po pirmojo etapo iškris po vieną pogrupio komandą.

„Džiugu, kad pirmąjį etapą įveikėme be praradimų. Merginos stengiasi ir kovoja iš paskutiniųjų. Patikėkite, kuomet taip karšta, rungtyniauti nėra paprasta. Merginos - šaunuolės. Džiaugiuosi, kad antroje rungtynių pusėje susigrąžinome iniciatyvą į savo rankas ir išplėšėme užtikrintą pergalę“, - iškart po dvikovos kalbėjo LKKA trenerė Rasa Kreivytė.

VDU Ispanijoje nugalėjo olandus

Penkiskart Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovai, vadovaujami Arūno Juknevičiaus, pirmosiose Europos universitetų sporto žaidynėse Kordoboje (Ispanija) iškovojo antrąją pergalę - 93:72 nugalėjo Olandijos Groningeno universiteto ekipą.

VDU krepšininkai dviženklę taškų persvarą susikrovė jau pirmąjį kėlinį ir visą rungtynių laiką kontroliavo žaidimą.

Prie VDU ekipos pergalės daugiausiai prisidėjo Žygimantas Janavičius ir Tomas Rakauskas, surinkę po 17 taškų, Šarūnas Vasiliauskas pridėjo 14, Rokas Grinius - 14, Adomas Drungilas - 9, Darius Šilinskis - 8 tšk.

„Mūsų meistriškumas - akivaizdžiai geresnis. Rungtyniavome per daug neišsitempę, jau po pirmojo kėlinio supratome, kad pergalė - mūsų rankose“, - teigė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Priminsime, kad VDU atstovai pirmose D grupės rungtynėse rezultatu 87:80 nugalėjo Ispanijos Katalonijos universiteto ekipą.

Ketvirtadienį VDU žais paskutines grupes rungtynes su Prancūzijos Leonardo da Vinčio ekipa.

Žaidynėse varžosi 16 vaikinų krepšinio ekipų.

Iš viso žaidynėse Kordoboje dalyvauja 32 šalių atstovai, varžosi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius gali siekti net iki 3 tūkstančių.

Žaidynėse, kurios vyks iki liepos 23 dienos, rungiasi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose.

Iš viso iš Lietuvos į Kordobą išvyko apie 150 žmonių delegacija.

Lietuvių komanda pagal gausumą žaidynėse yra net aštunta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją