Pauliui Jankūnui žurnalistas Nikosas Varlasas skyrė 99-tą poziciją. 32-ejų metų 203 cm ūgio žalgirietis praėjusiame sezone Eurolygoje spindėjo itin ryškiai – rinko po 12,3 taško, 6,2 atšokusio kamuolio ir 15,5 naudingumo balo.

„Norėtume, kad daugiau žaidėjų iš tokių komandų kaip „Žalgiris“ ir „Unics“ įsiterptų į šį sąrašą. Būtent klubo galingumas ir lemia, kad daugelis krepšininkų nepatenka į TOP-100. Bet ne Jankūnas.

„Žalgirio“ simbolis pradės jau 13-liktąjį sezoną šioje komandoje. Vos vienerius metus jis praleido ne savo gimtinėje, kuomet išbandė save „Chimki“ ekipoje. Paulius – Kauno klubo lyderis, produktyvus puolėjas, aikštėje galintis daryti viską.

Jo statistika praėjusiame sezone buvo verta dėmesio. Be to, būdamas ant parketo jis daro ir daugiau dalykų, kurie nėra fiksuojami statistikos protokole: pavyzdžiui, pagalba, kurią įneša į komandos gynybą“, – P. Jankūnui pagyrų negailėjo žurnalistas.

„Eurohoops“ reitingas sudaromas pagal penkis kriterijus: žaidėjo vertė, rolė, potencialas, statistika ir komandos galingumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)