Dvikovos pradžia nieko gero nežadėjo „Lietkabelio“ krepšininkams – trys Žygimanto Skučo pražangos ir 5 iš eilės Pauliaus Jankūno taškai tarsi nubrėžė planą, pagal kurį vystysis toliau rungtynės.

Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ susikrovė solidžią persvarą (42:24), o po didžiosios pertraukos pasiuntė varžovus į nokautą. Paskutinis kėlinys buvo tik formalumas po to, kai aikštės šeimininkai po 30 minučių pirmavo dvigubai – 70:35.

Dvikova pradžioje vyko gana emocingai – antrą techninę pražangą įpusėjus antram kėliniui gavo ir aikštę buvo priverstas palikti Š. Jasikevičius. Tačiau kauniečiai likusį laiką nesunkiai susitvarkė su „Lietkabeliu“ ir be jo.

„Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas buvo pagrindinis spurtų iniciatorius ir triuškinamos pergalės kalvis.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas – 19 (5 atk.k.), Antanas Kavaliauskas – 14, Brockas Motumas – 13, Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius – po 12, Kevinas Pangosas – 7, Leo Westermannas ir Artūras Milaknis – po 6, Isaiah Hartensteinas – 4, Augusto Lima ir Edgaras Ulanovas – po 2, Robertas Javtokas – 0.

„Lietkabelis“: Gintaras Leonavičius – 14, Simas Galdikas – 8 , Žygimantas Janavičius – 7, Donatas Tarolis ir Mindaugas Lukauskis – po 6, Darjušas Lavrinovičius – 5, Benas Magdenas ir Lorenzo Williamsas – po 4, Žygimantas Skučas ir Kšištofas Lavrinovičius – po 2, Tadas Rinkūnas – 0.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Trys Žygimanto Skučo pražangos ir penki Pauliaus Jankūno taškai. Dvikovos Kaune pirmosios trys minutės nieko gero nežada „Lietkabelio“ komandai. Svečių veteranas Mindaugas Lukauskis smeigia taiklų tritaškį ir kiek pristabdo įsibėgėjančius žalgiriečius – 7:4.

Agresyvi žalgiriečių gynyba duoda vaisių – varžovai suklydo 7 kartus, skirtumas išaugo 10 taškų – 16:6. Sužaidus beveik 8 minutes aikštės šeimininkai prasižengia pirmą kartą – pražanga įrašyta Antanui Kavaliauskui. D. Lavrinovičius ir B. Motumas apsikeičia taikliais tritaškiais.

Š. Jasikevičius meta į aikštę Robertą Javtoką – jį audringai palaiko „Žalgirio“ marškinėlius apsirengęs ir pirmoje eilėje įsitaisęs „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Po pirmo kėlinio Kauno ekipa priekyje 20:11.

Antras kėlinys

„Žalgiris“ didina apsukas ir po spurto 7:0 išsiveržia į priekį 16 taškų persvara – 27:11. Tačiau vos sužaidus 3 minutes antrame kėlinyje Š. Jasikevičius gauna antrąją techninę pražangą ir priverstas palikti areną.

„Žalgirio“ strategas paleidžia tiradą pastabų teisėjams po epizodo, kai R. Seibučio metimą „nupučia“ S. Galdikas. Trenerio galva metimas turėjo būtų įskaitytas, nes blokuojant jau leidosi į krepšį. Sąmyšiu aikštės šeimininkų stovykloje naudojasi panevėžiečiai ir sėkmingai tirpdo skirtumą – 27:19.

Audringos panevėžiečių reakcijos teisėjui Tomui Jasevičiui neprasprūsta pro pirštus. Techninę pražangą iš pradžių jis skiria S. Galdikui, o kiek vėliau – K. Lavrinovičiui. Brolį pribloškia toks sprendimas. Tai suteikia galimybę kauniečiams atsikvėpti, užgesinti „Lietkabelio“ spurtą ir išsaugoti dviženklį skirtumą. Įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ pirmauja 42:24.

Trečias kėlinys

8 iš eilės „Žalgirio“ kapitono taškai didina skirtumą iki 26 taškų ir siunčia svečius į nokdauną. P. Jankūno įkvėpti jo komandos draugai prisideda prie triuškinimo – 54:24. Veikiausiai panevėžiečių mintys jau sukasi apie kitą dvikovą savo aikštėje.

Ketvirtas kėlinys

„Lietkabelio“ vyrai dar mėgina kabintis į rungtynes, tačiau nusiteikimas jau ne tas. Aikštės šeimininkai po Dariaus Maskoliūno paimtos minutės pertraukėlės vėl šauna į priekį ir skirtumas tampa grėsmingas – 70:35.

Paskutinis kėlinys buvo tik formalumas, kurį žalgiriečiai sutvarkė nesuteikdami varžovams šanso sumažinti skirtumą. „Žalgirio“ komandoje pirmą kartą šioje finalo serijoje pasirodė traumą išsigydęs vokiečių talentas Isaiah Hartensteinas ir pelno pirmuosius savo taškus. Daugiau nei užtikrinta „Žalgirio“ pergalė 97:58.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)