Jam pasibaigus bus galima stebėti Atėnų „Panathinaikos“ ir Malagos „Unicajos“ ekipų rungtynes.

„Uniks“ debiutuoja Eurolygoje, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad šis klubas elitiniame žemyno turnyre nieko doro nenuveiks. Šioje Totorijos ekipoje, kuri praėjusį sezoną triumfavo Europos taurės turnyre, yra gausus būrys pajėgių patyrusių krepšininkų. Tiesa, „Uniks“ gali pakišti koją tai, jog šiai Rusijos komandai atstovauja daugybė veteranų - daugiau nei pusė žaidėjų jau įžengė į ketvirtą dešimtį.

Praėjusį sezoną iki finalo ketverto nukeliavusio „Montepaschi“ klubo garbę taip pat gina būrys „senukų“, tai yra žaidėjų, kuriems jau per 30. Vis dėlto Italijos ekipoje veteranų mažiau nei „Uniks“ gretose.

Sienos komandos, kurios garbę ir toliau gina Rimantas Kaukėnas bei Kšyštofas Lavrinovičius, pranašumas gali išryškėti ir dėl to, kad „Montepaschi“ klubas išsaugojo pagrindinius krepšininkus – jie puikiai supranta vienas kitą iš pusės žodžio.

Tuo tarpu Rusijos klube pasikeitė labai daug žaidėjų, kurie dar nėra iki galo suderinę stygų. Vis dėlto aistruoliai mėgins padėti „Uniks“ krepšininkams sukurti intrigą.

Trečiadienį vyks ir dar viena lietuviška dvikova. Tomo Pačėso treniruojamas Gdynės „Asseco Prokom“ klubas jėgas išmėgins su Stambulo „Galatasaray“ komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila.

Trečiadienio poros:

Kazanės „Uniks“ - Sienos „Montepaschi“ (R. Kaukėnas ir K. Lavrinovičius);

Stambulo „Ulker“ - Vitorijos „Caja Laboral“;

Kantu „Bennet“ - Nansi „SLUC Nancy“;

Gdynės „Asseco Prokom“ - Stambulo „Galatasaray“ (D. Songaila).

Ketvirtadienį vyksiančio „Partizan“ ir „Anadolu Efes“ klubų mūšio favoritė – Turkijos komanda. Tarpsezoniu Stambulo klubo savininkai nupirko itin aukšto lygio krepšininkų - Ersaną Ilyasovą, Sašą Vujačičių, Duško Savanovičių, Vlado Ilievskį ir Stanko Baračą. Kita vertus, nereikia pamiršti, jog Belgrado ekipa aikštėje nuolat turi šeštą žaidėją - arenos stogą sugebančius kilnoti fanus. Nors Serbijos klube nebėra jauno čekų talento Jano Vesely, bet į klubą grįžo galingas vidurio puolėjas Nikola Pekovičius.

Eurolygos čempionams „Panathinaikos“ krepšininkams Atėnuose iššūkį bandys mesti Ispanijos ACB lygoje pirmaujanti „Unicaja“, kuri pagal sudėtį yra stipresnė nei praėjusį sezoną. Graikijos ekipoje liko ilgamečiai ir svarbiausi vedliai - Mike'as Batiste'as bei Dimitris Diamantidis. Įdomu, ar į Atėnus grįžusiam Šarūnui Jasikevičiui suteiks galimybę pasireikšti reiklusis treneris Željko Obradovičius, kuris Atėnų komandai diriguoja jau 13-us metus iš eilės.

Šarlerua „Belgacom Spirou“ komandos iš Belgijos ketvirtadienio rungtynėse su Madrido „Real“ klubu aikštėje matysime Lietuvos rinktinės žaidėją Martyną Pocių. Penktadienį žais su Lietuvos rinktine bronzą 2012 pasaulio čempionate Turkijoje iškovojęs Martynas Gecevičius. Jo atstovaujamas Pirėjo „Olympiakos“ klubas išvykoje susitiks su Bilbao „Bizkaia Basket“ ekipa.

Ketvirtadienio poros:

Belgrado „Partizan mt:s“ - Stambulo „Anadolu Efes“;

Šarlerua „Belgacom Spirou“ - Madrido „Real“ (M. Pocius);

Atėnų „Panathinaikos“ (Š. Jasikevičius) - Malagos „Unicaja“;

Milano „Emporio Armani“ - Tel Avivo „Maccabi“;

Liublianos „Union Olimpija“ - Barselonos „FCB Regal Barcelona“;

Bambergo „Brose Baskets“ - Zagrebo „KK Zagreb“.

Penktadienio pora:

Bilbao „Bizkaia Basket“ - Pirėjo „Olympiakos“ (M. Gecevičius)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją