Pirmose finalo serijos rungtynėse „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda šventė pergalę 76:72, tačiau vėliau du kartus iš eilės turėjo pripažinti varžovių pranašumą: 68:92 ir 62:86.

„Jeigu neleisime kaunietėms įsibėgėti ir atitrūkti rungtynių pradžioje, galime tikėtis intrigos. Kitu atveju, su Kauno ekipa žaisti, kai reikia ją vytis, yra ganėtinai sunku“, - prieš trečiąsias finalo serijos rungtynes sakė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipos puolėja Laima Rickevičiūtė. Būtent, abejose pralaimėtose rungtynėse Kauno ekipa pranašumą susikrovė jau pirmoje rungtynių dalyje.

Vilniaus ekipa dar turi neišnaudotų rezervų. Vienas jų – komandos kapitonė Kristina Vengrytė. Visą sezoną puolėja vidutiniškai pelnydavo po 16,4 taško, o finalo serijoje jos vidurkis sumenko iki 4,3 taško per rungtynes.

„Trūksta krepšininkių indėlio, kurios ankstesniuose etapuose mus tempė į priekį. Po pirmų rungtynių užmigome, galbūt, pažadinome žvėrį. Dabar žaisim ketvirtadienį, eisime kautis dėl pergalės, tikrai neateisime tik pasivaikščioti“, - kalbėjo „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius.

Krepšinio specialistai kalba, kad Vilniaus komandai finalo serijoje gali pritrūkti jėgų.

„Manau, kad Vilniaus krepšininkėms jau bus sunku rasti jėgų pakreipti finalo eigą kitą linkme, juolab, kad Kauno ekipa turi ilgą atsarginių žaidėjų suolą, o tai sezono pabaigoje yra labai svarbu“, - prieš ketvirtąsias finalo serijos rungtynes teigė Klaipėdos „Lemminkainen“ treneris Dalius Ubartas.

Tačiau sostinės komanda nežada lengvai sudėti ginklų.

„Jėgų dar turime, tačiau bus sunku atlaikyti didelį žaidimo tempą, - teigia „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos gynėja Eglė Šniokaitė. - Varžovių daug ilgesnis atsarginis žaidėjų suolelis. Prieš „Viči-Aistės“ žaidėme daug kartų ir vienos kitas puikiai pažįstame. Stengsimės įvykdyti trenerio užduotis. Nenorime, kad Kauno krepšininkės Vilniuje nusikirptų čempionių tinklelį ir laistytųsi šampanu. Noriu pakviesti visus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos gerbėjus į paskutines mūsų rungtynes Vilniuje. Sukurkime gerą atmosferą“.

Šį sezoną „Viči-Aisčių“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Courtnay Pilypaitis. Legionierė iš Kanados vidutiniškai per rungtynes pelno po 13,6 taško, atkovoja 4,7 kamuolio ir atlieka 4,0 rezultatyvius perdavimus.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandoje G. Petronytė pelno po 19 taškų, atkovoja 14,6 kamuolių ir blokuoja 3 metimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)