Spėjama, kad kairiarankis sunkaus krašto puolėjo ir centro pozicijose galintis žaisti 213 cm ūgio krepšininkas, bus vienas geidžiamiausių 2010 metų NBA naujokų biržoje.

"Interperfomances" agentūra giria D. Motiejūną už universalumą, nuoseklumą, neblogą metimą iš vidutinio nuotolio ir kamuolio valdymo techniką.

Dienraščio „Kauno diena“ žiniomis, D. Motiejūnas pasirašė sutartį pagal formulę „2+1“, kurioje numatyta galimybė už tam tikrą sumą išvykti į NBA. Kitais metais jis turėtų dalyvauti NBA naujokų biržoje, kurioje Amerikos krepšinio ekspertai lietuviui šiuo metu prognozuoja trečiąjį šaukimą.

Praėjusį sezoną D. Motiejūnas atstovavo Kauno "Aisčių" klubui.

Jis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate sužaidė 22 rungtynes ir vidutiniškai per 30 minučių pelnydavo po 19,9 taško, atkovodavo po 7 kamuolius bei atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Oficialiai dar nepatvirtinta

Tuo tarpu oficialioje "Benetton" klubo svetainėje rašoma, kad D. Motiejūnas dar nepasirašė kontrakto, bet yra arti susitarimo su lietuviu, dėl kurio vyksta įnirtinga konkurencija.

"Turime kontaktų su D. Motiejūnu, bet jokių sprendimų dar nėra. Kol nėra parašo, nėra ir sutarties. Nors, kartais ir parašo nepakanka (turimas galvoje Manto Kalniečio atvejis, - DELFI)", - generalinio vadybininko Enzo Lefebre žodžius cituoja komandos portalas.

"Taip, tikrai vedamos konkrečios derybos, tačiau ketvirtadienį vėlai vakare parašai dar nebuvo sudėti ir aš nenorėčiau konkrečiau apie tai kalbėti", penktadienį ryte BNS sakė krepšinio agentūros "Interperformances" atstovas Lietuvoje Virginijus Bulota.

Pasak E. Lefebre, D. Motiejūno nori ir katalonų "Barcelona" bei dar keli italų klubai.

"Benetton" tęsia ginčus su FIBA dėl M.Kalniečio

"Penktadienį (08.07) mes į FIBA siunčiame papildomus dokumentus dėl M. Kalniečio. FIBA turi keturias savaites savo sprendimui. Mes norėtume matyti M. Kalnietį savo gretose, bet tariamės ir su kroatu Davoru Kusu. M. Kalniečio kontraktas priklauso mums ir mes nutarsime, kaip pasielgti. Gal paskolinsime jį (kitam klubui) ar priimsime kitą sprendimą", - aiškina E. Lefebre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją