Tarp Italijos ir Lietuvos gyvenantis R. Kaukėnas penktadienį, rugsėjo 23-iąją Emilijos Redžo miesto Prampolini aikštėje esančioje parduotuvėje rengs išskirtinę akciją – fotografuosis kartu su aistruoliais ir pasirašinės ant savo labdaros fondo marškinėlių, kurie po 20 eurų bus parduodami klubo ir krepšininko gerbėjams. Surinkti pinigai bus skiriami R. Kaukėno vardo paramos fondui, kuris yra skirtas padėti
onkologinėmis ligoms sergantiems vaikams ir jų tėvams, veiklai.

Buvęs Emilijos Redžo ekipos kapitonas, ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys R. Kaukėnas profesionalo karjerą pabaigė po praėjusio sezono, kurio metu ne vieną krepšinio specialistą stebino savo fizine ir sportine forma.

Per karjerą ne vieną sunkią traumą patyręs R. Kaukėnas dėl savo ištvermingumo netgi įgijo „terminatoriaus“ pavardę ir pripažįsta, kad priimti galutinį sprendimą dėl profesionalaus žaidimo pabaigos jam buvo nelengva.

„Karjeros metu patirtos traumos vis dar atsiliepia. Tarkime, petys – man jį vis dar skauda. Aišku, situacija gerėja, bet nesinori, kad jis visiškai išnirtų ir taip reikėtų baigti karjerą. Juk vėl tektų atlikti operaciją, o garantijų, kad ji 100 proc. pavyks – nėra. Tokiame amžiuje profesionalus sportas jau nėra sveika, todėl jau reikia pasaugoti save, savo kūną, kad galėčiau dar su vaikais žaisti“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt neseniai teigė R. Kaukėnas.

„Sportuoju, bandau stiprinti petį ir pilnai save užimti, kad įprasčiau ir pradėčiau galvoti, ką veikti ateityje. Šiuo metu bandau išsiaiškinti, kas man prie širdies“, – teigė krepšininkas, didžiąją dalį savo laisvalaikio skiriantis nuo 2012-ųjų veikiančiam savo vardo paramos fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)