Nors Rusijos klubas Eurolygoje skaičiuoja aštuonių iš eilės pralaimėjimų seriją, žalgiriečiai rengiasi kovai dėl itin svarbios pergalės turnyro lentelėje. Apie laukiančias rungtynes ir varžovus su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai kalbėjosi snaiperis Artūras Milaknis.

„Tokia „Uniks“ pralaimėjimų serija nustebino, – kalbėjo praėjusiame sezone Kazanėje žaidęs A. Milaknis. – Praėjusį sezoną Europos taurėje ir VTB Vieningoje lygoje tuometinei mano komandai sekėsi neblogai. Kaip bebūtų, esu minėjęs, kad Eurolyga yra Eurolyga ir skirtumas tarp šios lygos ir Europos taurės yra didžiulis. Tikriausiai ir Kazanės klubas įsitikino, kad skirtumas yra didelis.“

Kazanės komandai Eurolygos TOP-8 etapas jau senokai tapo užmirštu tikslu. Savo ruožtu „Žalgiris“ ir toliau tęsia kovą dėl vietos kito Eurolygos etapo traukinyje. Kauno ekipos krepšininkams teks prisiminti ir pirmų tarpusavio Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ arenoje pamokas, kuomet Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusileido „Uniks“ po nesėkmingo ketvirto kėlinio 80:88.

„Su kiekviena komanda žaidžiame dvejas rungtynes ir prieš tai pralaimėjus visada norisi revanšuotis. Lygiai taip pat ir kitos komandos, kurios pralaimėjo prieš mus pirmame rate, atvažiuodavo į Kauną revanšuotis. Faktas, kad tai pridės kažkokios papildomos motyvacijos, bet pagrindinė motyvacija – aštuntunkas, į kurį siekiame patekti“, – teigė kaunietis.

Kol kas nėra aišku, ar rungtynėse Rusijoje šeimininkams galės atstovauti rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas ir neginčijamai svarbiausias „Uniks“ krepšininkas Keithas Langfordas. Eurolygoje po 22,3 taško renkantis amerikietis pastaruoju metu gydėsi traumą ir praleido vienerias Eurolygos ir dvejas Kazanės ekipai svarbias VTB Vieningos lygos rungtynes. A. Milaknio teigimu, be K. Langfordo „Uniks“ yra labiau nenuspėjama ekipa.

„Kai aikštelėje žaidžia K. Langfordas, viskas sukasi apie jį. Žinau, kad visi deriniai prasideda nuo jo, o kaip pasibaigs irgi priklauso nuo šio žaidėjo. Ar jis perduos kamuolį, ar ne. Be jo komanda žaidžia visai kitaip, su didesniu kamuolio judėjimu, galbūt ir kiti žaidėjai labiau pasitikimi savimi, nes žino, kad judės kamuolys ir visi įsitrauks į žaidimą. Taip komanda tampa vieningesne. Manau, kad tokia vieningesnė komanda yra itin pavojinga ir mažiau nuspėjama. Žiūrėsime video, aišku, ruošimės rungtynėms taip lyg žaistų K. Langfordas, bet kartu nepamiršime ir kitų žaidėjų“, – mintimis dalinosi A. Milaknis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)