D.Blattas šiuo metu treniruoja Trevizo "Benetton" krepšininkus. Italijos klube trenerio asistentu dirba Kęstutis Kemzūra ir rungtyniauja Ramūnas Šiškauskas. Praėjusį sezoną jis dirbo Rusijoje ir su superlygos A debiutante Sankt Peterburgo "Dinamo" komanda laimėjo FIBA Europos lygos turnyrą.

Praėjusią vasarą D.Blattas buvo pakviestas vadovauti Izraelio rinktinei, tačiau kilus konfliktui su šios šalies krepšinio federacija, atsisakė stoti prie nacionalinės komandos vairo. Beje, amerikietis, daug metų dirbęs Tel Avivo "Maccabi" klube, turi ir Izraelio pilietybę.

Rusijos rinktinė vyriausiojo trenerio neturėjo nuo praėjusių metų rugsėjo, kai iš šio posto pasitraukė Sergejus Babkovas. Treneris šį sprendimą priėmė po nesėkmingo komandos pasirodymo Europos pirmenybėse, kuriose Rusija užėmė tik 8 vietą ir nepateko į pasaulio čempionatą.

Jei su D.Blattu bus sudaryta sutartis, jis taps pirmuoju treneriu užsieniečiu, vadovausiančiu Rusijos krepšinio rinktinei.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją