„Bleacher Report“ žurnalistas Adamas Fromalas apsvarstė priežastis, dėl kurių NBA klubai galėtų rizikuoti prisivilioti 213 cm ūgio kaunietį ir dėl kurių jiems vertėtų sudvejoti.

Hjustono „Rockets“ komandoje pastaruosius keturis sezonus praleidęs D-Mo vasarą taps apribotu laisvuoju agentu. Tai reiškia, kad kitos komandos gali lietuviui pasiūlyti sutartis, tačiau lemiamą žodį tars pati Teksaso ekipa – arba pasiūlys tokias pačias sąlygas, ar išleis mūsiškį į naują klubą.

Priežastys rizikuoti

„D-Mo yra žaidėjas, naudos galintis įnešti įvairiose aikštės srityse. Jis turi įgūdžių atlikti perdavimus ir pelnyti taškus. Be to, ir iš tolimų distancijų, – mūsiškį gyrė buvęs „Rockets“ treneris J. B. Bickerstaffas. – Jis kitokio tipo grėsmė aikštėje.“

D. Motiejūno karjeroje – jau keturi NBA sezonai, bet jis vis dar yra 25-erių, o svarbios rolės sulaukė tik kartą. Tai nutiko 2014-2015 metų sezone, kai jo vidurkiai buvo 12 taškų, 5,9 atkovoto ir 0,8 perimto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 0,5 bloko.

Negana to, visą tai jis fiksavo iš žaidimo atakuodamas 50,4 proc., o iš trijų taškų zonos – net 36,8 proc. taiklumu.

Įgūdžių jis turi, o tinkama komanda juos gali sėkmingai išnaudoti, paversdama aukštaūgį iš Lietuvos turtu, kuris gali suklestėti greitame žaidime.

Priežastys dvejoti

2014-2015 sezonas tėra tik tolima praeitis, nes praėję metai D. Motiejūnui buvo kur kas nemalonesni. Jo tolimų šūvių tikslumas krito iki 28,1 proc., jis vargo taškus rinkdamas iš po krepšio ir regresavo gynyboje.

Pagal NBA statistiką, D. Motiejūnas „parūpindavo“ 48,93 mažiau taškų nei vidutinis žaidėjas vidutinėje komandoje. Ir visa tai – nepaisant to, kad žaidė tik 37-iose rungtynėse. Jeigu jis būtų galėjęs žaisti visuose 82-uose mačuose, pagal šį statistinį rodiklį būtų aplenkęs tik 21 žaidėją.

Kelios iš eilės nugaros traumos, lėmusios suprastėjusią sportinę formą ir atšauktus mainus – nesunku suprasti, kodėl optimizmas yra kur kas mažesnis nei prieš metus.

Work in progress! Best wishes! 👊👊👊 Darbas! Linkėjimai

A video posted by Donatas Motiejunas (@donatas_motiejunas) on Jun 7, 2016 at 9:48am PDT

Nors D. Motiejūno karjeroje – vis dar daug klaustukų, aukštaūgis vis tiek yra laukiamas nacionalinėje komandoje, kuri pirmadienį pradėjo pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje.

„Nenoriu prisikarksėti. Situacija nėra vienareikšmiška – galbūt kai kas paaiškės artimiausiomis dienomis: jis 28-ą dieną dar turės vykti į Hjustoną, kur jo laukia eilės pokalbių. Svarstyklės gali nusvirti į bet kurią pusę, tačiau kol jis nepasakė „ne“ – mes tikimės“, – mintimis su žurnalistais dalijosi Jonas Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)