Dar praėjusios savaitės pradžioje sostinės klubas pranešė, kad trys jų legionieriai dėl klubo taisyklių pažeidimų buvo nušalinti Tayloras Brownas, Corey Fisheris ir Clevinas Hannah, o gydytis kojos traumos į JAV išvyko Drew Gordonas.

„Lietuvos rytas“ pasipildė keliais jaunais žaidėjais iš dukterinės Vilniaus „Perlo“ ekipos: Domantu Viliu, Luku Kvedaravičiumi, Deividu Sirvydžiu ir Arnu Beručka. Pastarasis šį sezoną jau spėjo debiutuoti LKL pirmenybėse, žaisdamas Prienų–Birštono „Vytauto“ gretose.

„Neptūno“ vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio klubo oficiali svetainė pasiteiravo, ką jis mąsto apie šias varžovų komandos rokiruotes.

„Jei klausiate, ar mums nuo to geriau ar blogiau, tai aš pasakyčiau, kad blogiau. „Lietuvos ryte“ liko lietuvaičiai, kurie yra labiau motyvuoti. Juo ši situacija supurtė ir jie žūtbūt stengsis įrodyti savo vertę.

Mums, treneriams, yra sudėtinga nuspėti dabartinį „Lietuvos ryto“ komandos žaidimo braižą. Jei anksčiau daugmaž žinojome jų braižą, tai dabar varžovai gali pateikti ir siurprizų. Nepaisant visko, mes koncentruojamės į savo žaidimą ir apie šią varžovų situaciją per daug nemąstome. visi „Neptūno“ žaidėjai yra kovingai nusiteikę ir trokšta sezoną pabaigti kuo geriau“, – akcentavo D. Adomaitis.

Jis sakė, kad psichologiškai laimėti pirmąją bronzinės serijos dvikovą yra labai svarbu.

„Vilniečiai turi aikštės pranašumą. Tai serijoje labai svarbu. Mes suprantame, kad jei norime iškovoti bronzos medalius, privalome žūtbūt bent kartą „Lietuvos rytą“ įveiktų jų aikštėje. Mes į aikštę turime žengti taip, lyg kiekvienos rungtynės būtų medalių vertės, lyg paskutinės. Tik tokiu mentalitetu galime laimėti šią seriją. Visi suprantame šios serijos svarbą. Juk sezoną pabaigti ant prizininkų pakylos laiptelio arba likti be nieko - didelis skirtumas“, - pabrėžė D. Adomaitis.

Dvikovą tiesiogiai iš Vilniaus nuo 18 val. transliuos TV6 kanalas.

Antrosios šių ekipų mažojo finalo serijos rungtynės vyks birželio 1 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje. Trečiosios rungtynės – birželio 4 dieną (sekmadienį) 17 val. Vilniuje.

Jei reikės ketvirtų ir penktų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks birželio 7 (trečiadienį) ir birželio 10 (šeštadienį) dienomis.

Įdomu pastebėti, kad birželio 1 dieną mažojo LKL finalo metu „Švyturio“ arenoje vyks 800-osios klubo rungtynės LKL čempionato istorijoje. Dabar yra sužaisti 798 mačai, iš kurių laimėti 346. Vien per pastaruosius 5 sezonus laimėta tiek, kiek pergalių buvo pasiekta 2000-2012 metais. Per pastaruosius 5 sezonus „Neptūnas“ iškovotojo 129 pergales. Tik viena pergale daugiau (130) „Neptūnas“ iškovojo per 12 sezonų (2000-2012). 1993-2000 metais buvo iškovotos 87 pergalės.

„Lietuvos rytas“ praėjusį sezoną iškovojo bronzos, o „Neptūnas“ – sidabro medalius. Priminsime, kad pernai klaipėdiečiai LKL pusfinalio serijoje 3:2 eliminavo vilniečius - lemiamos serijos iki trijų pergalių rungtynės buvo laimėtos ne bet kur, o "Lietuvos ryto" komandos aikštelėje.

Taigi, „Lietuvos rytas“ žūtbūt norės reabilituotis ne tik dėl šio sezono pusfinalio pralaimėjimo „Lietkabeliui“, bet ir norės "Neptūnui" atkeršyti už pernykštį sezoną.

Jau pasidėjo „Neptūno“ bilietų prekyba į Klaipėdoje vyksiančias LKL mažojo finalo rungtynes. Bilietus platina Bilietai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)