Iki idealaus sezono pritrūko 2 taškų

Apie sprendimą atsisveikinti su pusantrų metų CSKA vadovavusiu 57-erių lietuviu Rusijos čempionų žaidėjai sužinojo tik iš žiniasklaidos.

„Nepasakyčiau, kad man tai buvo itin didelis siurprizas, bet vis dėlto žinia – tikrai netikėta. Tiesiog neturėjome jokios informacijos, kas ir kodėl“, – prisiminė V. Chriapa.

Su CSKA krepšininkais J. Kazlauskas praėjusiame sezone laimėjo Rusijos pirmenybes, VTB Vieningą lygą ir atvedė savo auklėtinius iki Eurolygos finalo. Tačiau lemiamoje dvikovoje maskviečiai sensacingai 61:62 suklupo prieš Pirėjo „Olympiakos“ komandą, sugebėjusią išgelbėti jau, rodos, pralaimėtas rungtynes.

„Būtume pelnę dviem taškais daugiau – būtume laimėję viską, kas tik įmanoma. Deja, nepavyko vienerios rungtynės. Toks jau krepšinis – kai kada jis būna žiaurus. Bet nieko čia nepadarysi.

Man buvo labai malonu dirbti su Jonu. Jis – inteligentiškas žmogus ir puikus savo specialybės žinovas. Šiuo aspektu man visą laiką sekėsi – dirbau su pačiais geriausiais treneriais, ir J. Kazlauskas – vienas iš jų“, – kalbėjo A. Kirilenka, kuris, kaip ir V. Chriapa, apie J. Kazlausko pasitraukimą perskaitė spaudoje.

„Su Jonu mes žaidėme puikiai. Jis yra tiek geras specialistas, tiek geras žmogus bei psichologas, sugebantis užmegzti ryšį su kiekvienu krepšininku. Jis visada tardavosi su žaidėjais“, – pridūrė V. Chriapa.

Pasiilgo klubo numylėtinio?

Vis dėlto lietuvį giriantys CSKA puolėjai, šiuo metu su nacionaline Rusijos komanda Venesueloje kovojantys dėl olimpinio kelialapio, viešai vertinti klubo sprendimo nenorėjo.

„Tai – ne mano, o klubo vadovybės sprendimas, ir aš jo negaliu komentuoti“, – teigė A. Kirilenka, kol kas nežinantis, ar kitą sezoną vėl kelsis į NBA lygą, ar liks Maksvoje.

„Sunku komentuoti vadovybės sprendimus, nes jos užduotis – valdyti klubą ir prisiimti atsakomybę. Jie nusprendė, kad taip bus geriau, ir aš turiu palaikyti šį žingsnį“, – komandos draugui antrino V. Chriapa.

Tiesa, jis turi savo įvykių versiją, pagal kurią J. Kazlausko kontraktas nebuvo pratęstas pirmiausia ne dėl apmaudžiai pralaimėto Eurolygos finalo, o siekiant sugrąžinti į klubą „krepšinio profesoriumi“ tituluojamą italą E. Messiną.

„Veikiausiai klubas nusprendė susigrąžinti E. Messiną, todėl Jono likimas buvo nulemtas daug anksčiau nei apie tai paskelbta“, – svarstė V. Chriapa.

Primename, kad 2005-2009 metais CSKA treniravęs E. Messina su Maskvos ekipa dussyk triumfavo Eurolygoje, kartą liko per žingsnį nuo Europos čempionų karūnos. Pastaraisiais metais italas dirbo Los Andželo „Lakers“ klubo trenerių štabe, o apie jo sugrįžimą į Rusijos sostinę oficialiai paskelbta birželio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)