Berlyne vykusiame Eurolygos finalo ketverte CSKA po permainingos kovos nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“, o vėliau aktyviausi maskviečių klubo sirgaliai buvo apdovanoti specialiais medaliais.

Jų pavadinimas „Už Berlyno paėmimą“ sukėlė nemažai diskusijų – kritikai tai susiejo su bereikalingomis aliuzijomis į II-ojo pasaulinio karo Europoje pabaigą, kuomet sovietinė Raudonoji armija okupavo Berlyną.

Visgi CSKA prezidentas A. Vatutinas Rusijos žiniasklaidai pareiškė, kad jokių užmačių tokiu būdu paminėti karinę pergalę nebuvo.

„Nemanau, kad tai kažką turėtų gluminti. Kai laimėjome Eurolygą Madride, darėme analogišką akciją „Už Madrido paėmimą“. Ir jokių revanšistinių nuotaikų nebuvo“, – teigė „armiečių“ vadovas A. Vatutinas.

Anot jo, normalu, kad žmonės diskutuoja, tačiau per giliai kapstyti šioje situacijoje nereikėtų.

„Nuomonių skirtumai visuomet egzistuoja. Vieni yra patenkinti, kiti – ne. Asmeniškai manau, kad tai absoliučiai normali akcija. Tai nedidelis reveransas mūsų sirgaliams, kurie tiek metų laukė mūsų pergalės. Jokių teiginių, kad tai – alegorija, aš nepriimu. Tai tiesiog krepšinio istorija. CSKA laimėjo Eurolygą Berlyne, sirgaliai gavo medalius „Už Berlyno paėmimą“. Jie yra komandos dalis, jie buvo ten“, – nukirto A. Vatutinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)